Sportfogadás

Focival, kézi- és kosárlabdával nyernénk - hétvégi magyar tippek

A hétvége legnagyobb profittal kecsegtető magyar vonatkozású eseményeit keresed? Itt találod!

Többek közt a szegedi kosárcsapatra fogadunk szombaton. - Fotó: Facebook

MAFC-Szeged
Tipp: Szeged
Odds:
 1.60 @ Tippmixpro

Ahogy az előző szezonban, úgy a mostaniban is nagyobb játékerőt képvisel a Szeged, mint a MAFC. A vendégek remek szezont futnak, ugyan van négy vereségük, de ezeket a Pécs, a Fehérvár és a Kecskemét otthonában, illetve hazai pályán a jóval acélosabb Szolnok ellen szenvedték el. A hozható meccseket viszont behúzták Andjelko Mandicsék, ráadásul ezen találkozókat, úgy, hogy minimum 10 ponttal mindig jobbak voltak.

A MAFC tavaly elbúcsúzott az első osztálytól, de mivel a Vasas nem vállalta az NB I-es szereplést, így a fővárosi gárda maradt az élvonalban. A csapatot a nyáron átalakították, új edző és játékosok érkeztek, de mindössze 2-7-es mérleget tud felmutatni a piros-fehér alakulat.

Az elmúlt szezonban oda-vissza nyerni tudott a Szeged, méghozzá minimum 18 egységgel. Ekkora különbség vélhetően ezúttal nem lesz a felek között, de minden előjel arra mutat, hogy a vendégek ezúttal is győztesen tudják elhagyni a fővárost. A siker egyébként is nagyon fontos lenne a Csongrád megyeiek számára, hiszen ez esetben közel kerülnének a Magyar Kupa nyolcasdöntőjéhez, ahol tavaly a bronzérmet szerezték meg.

Budakalász-Komló
Tipp: Budakalász
Odds:
1.40 @ Tippmixpro

Noha a Komló perpillanat megelőzi a Budakalász együttesét a tabellán, mindez csak annak köszönhető, hogy a vendégek már túl vannak a hozható meccseiken. A baranyaiaknak ugyanakkor a jobb csapatok ellen idén sem megy, hiszen a Ferencváros legyőzését követően a Balatonfüred és a Cegléd együtteseitől is kikaptak, utóbbitól úgy, hogy a 45. percben még 11-10-re vezetett hazai pályán a Komló, hat minutum múlva már 11-17 állt az eredményjelzőn, s végól 25-13-ra nyert a Pest megyei alakulat.

Ezzel szemben a Budakalász még az EHF-Kupában is megmérette magát, ahol ugyan súlytalan volt a spanyol Anaitasuna ellen, viszont múlt héten az évtized bravúrját érte el, hiszen döntetlent játszott a Szeged otthonában (!) bajnoki mérkőzésen.

A Pick elleni remit követően szerdán 19 gólos zakót szenvedett a Kalász otthoni környezetében a Veszprém ellen, de azt a meccset Forgács Gyula csapata feladat, hiszen ahogy a szakvezetői is elmondta, még nincsenek felkészülve a szerda-szombat ritmusra, s számukra a szombati, Komló elleni mérkőzés lesz az igazán fontos.

Mindezek tükrében, továbbá, ha figyelembe vesszük azt, hogy a hazaiak nagyobb játéktudással rendelkeznek, s otthoni környezetükben a hozható meccseket rendre kíméletlenül behúzzák, nem kérdés, hogy mely együttesre fogadunk a Budakalász-Komló ütközeten.

Haladás-Videoton
Tipp: Több, mint 1,5 gól
Odds:
1.22 @ Tippmixpro

Jó formába lendült a Haladás az év végére, hiszen a stadionavatóján 2-1-re győzte le a Ferencvárost, majd 3-1-re tudott nyerni a Puskás Akadémia otthonában. Ezzel szemben a Videoton az elmúlt hetet nagyon elbaltázta, hiszen a Vác ellen kikapott, s esett ki a Magyar Kupából, majd a Ferencváros ellen veszített hatpontos rangadót a bajnokságban.

A Vidi tehát padlón van, a Haladás viszont fent, ez, illetve a hazai pálya előnye pedig eltüntetheti a felek közt lévő különbséget. S mivel mindkét csapat győzelmi kényszerben van, továbbá ez lesz a felek utolsó idei tétmérkőzése, úgy véljük, hogy egyik gárda sem tartalékol majd, vagyis jó esély van arra, hogy legalább két gól szülessen Szombathelyen, mint ahogy történt az a felek utolsó hat egymás elleni tétmeccsén.

hatharom.com
MAFC-Szeged Szeged
Budakalász-Komló Budakalász
Haladás-Videoton Több, mint 1,5 gól
@2.73
Fogadási határidő: 15:30