Darts

Van Gerwen-Barney és Taylor-Lewis rangadókkal indul a BL

A hétvégén második ízben kerül megrendezésre a Champions League, azaz a darts Bajnokok Ligája, melyre a világranglista nyolc legjobbja kapott meghívást.

Ennél patinásabb mezőnyt nehéz lenne elképzelni, Cardiffban színpadra lép Michael van Gerwen, Phil Taylor, Gary Anderson, Peter Wright, Dave Chisnall, Mensur Suljovic, Adrian Lewis és Raymond van Barneveld is, tehát mindenki, aki számít. A torna lebonyolítása nagyon egyszerű, a nyolc játékost két négyfős csoportba sorsolták, ahol mindenki játszik mindenkivel, a két-két továbbjutó pedig elődöntőzik, majd jöhet a finálé. Ezt két nap alatt le is zavarják, a győztes pedig kerek 100 ezer angol fonttal lesz gazdagabb.

Tavaly ez a torna Taylorról szólt, a csoportját veretlenül, +19-es legaránnyal behúzta, majd az elődöntőben könnyedén lelépte James Wade-et, a döntőben pedig Van Gerwennek sem kegyelmezett. A világelső hollandot kétszer is sikerült legyőznie, ami nem kis fegyverténynek bizonyult. Taylor tehát címévődként érkezett Cardiffba, ahol ismét egy csoportba került MVG-vel, illetve Barney-val és Lewisszal. Elég brutális ez a kvartett, egyedül Van Gerwen kiesése lenne meglepetés. De ettől nagyon nem kell tartaniuk a Mighty Mike-fanoknak, hiszen kedvencük azok után, hogy nyáron apa lett, szeptemberben két European Tour tornagyőzelemmel tért vissza, egy-egy meccsen pedig varázslatos játékot húzott elő a cilinderéből.

Az emberek azt gondolják, hogy ez könnyű és olyan vagyok, mint egy robot. Nem vagyok robot, nagyon keményen kell dolgoznom. A Championship League egy új torna, Phil tavaly megnyerte, remélem idén viszont én leszek a bajnok.

- mondta Van Gerwen, aki első meccsét Barney ellen vívja majd meg a Motorpoint Arénában. Ellene mindig érdekes derbiket szokott vívni, de kérdés, hogy Barneveld most mennyire lesz a topon, a nyáron a World Series of Darts keretén belül ugyanis nem mutatott annyira meggyőző formát, annak ellenére, hogy Perth-ben döntőig jutott. 

Taylor Lewis ellen kezd majd, aminek a bukmékerek szerint a címvédő angol legenda az esélyese. Jackpotot júliusban megműtötték, majd meglepően jó formában tért vissza a World Matchplayen, azóta viszont nem láthattuk játszani, így egy nagy kérdőjelet tehetünk a neve mellé. 

Ami a másik csoportot illeti, Wright Chisnall ellen kezd, Anderson pedig Suljoviccsal néz farkasszemet. Fogadás szempontjából egyik sem egyszerű meccs, hiszen hiába favorit a két skót, mindketten meglehetősen felemás formát mutattak a nyáron. Okosabbak majd az első csoportmeccsek után leszünk. 

Fogadás a győztesre    
Peter Wright-Dave Chisnall 1.40 2.50
Gary Anderson-Mensur Suljovic 1.18 3.85
Phil Taylor-Adrian Lewis 1.30 2.85
Michael van Gerwen-Raymond van Barneveld 1.12 4.55