Darts

Miért ne nyerhetne ismét Phil Taylor?

Az angol legenda Melbourne után a Perth-ben is diadalmaskodni készül a hétvégén.

Phil Taylor júliusban egy szenzációs menetelés után 16. alkalommal hódította el a World Matchplay trófeát, így győzelemmel búcsúzott a számára oly' fontos blackpooli közönségtől. Az 57 éves géniusz újra megérezte a siker ízét, azóta pedig szárnyal.

Az augusztus a World Series of Darts versenyekről szól, a PDC mezőny krémje Óceániában vendégeskedik. Taylor Aucklandben elődöntőzött, Melbourne-ben pedig nyerni tudott. 

Taylor a döntőben 11-8-ra verte Peter Wrightot, előtte pedig Simon Whitlock, Corey Cadby és Cody Harris estek áldozatául. A legnagyobb meccset a fiatal szupertehetséggel, Cadbyvel vívta, akit 10-9 arányban sikerült egy igen színvonalas derbin legyűrnie. 

Imádok Ausztráliában játszani, a közönség fantasztikus, szeretem minden percét. Nem sok versenyen indulok már, így annyit akarok nyerni, amennyit csak tudok.

- mondta Taylor a melbourne-i sikerét követően, ami immáron nyolcadik diadala volt Ausztráliában. 

Nincs még vége az óceániai túrának, ugyanis péntektől vasárnapig Perth látja vendégül a világ legjobbjait. A mezőnyből hiányzik a világelső Michael van Gerwen, így meglehetősen nyitott a verseny.

Taylor akár ismételten nyerhet, bár a sorsolással nem volt szerencséje. Az egyik legveszélyesebb ausztrál játékossal, Kyle Andersonnal kezd, majd ismét összefuthat Cadbyvel vagy Raymond van Barnevelddel, utána pedig Peter Wright következhet, aki nagyon fogadkozik, hogy trófeával távozik Perth-ből. De Taylor ágán még Daryl Gurney is bekavarhat.

A felső ágon sokkal egyértelműbbek az esélyek, Gary Anderson messze kiemelkedik, bár formája hagy némi kivetnivalót maga után. Ha nem tudja abszolválni a papírformát, akkor akár James Wade vagy Michael Smith is döntőzhet, esetleg valamelyik ausztrál. 

Ki nyeri a Perth Darts Masterst?
   
Gary Anderson 3.40
Phil Taylor 4.05
Peter Wright 4.40
Daryl Gurney 13.25
Raymond van Barneveld 14.40
Corey Cadby 15.50