Átigazolás

Guardiola megszerezte a Real Madrid védőjét

Újabb játékosról csúszott le a Chelsea, sajtóhírek szerint a Real Madrid megegyezett a Manchester Cityvel Danilo átigazolásának ügyében.

A SkySports olasz szakírója osztotta meg az információt, miszerint a spanyol bajnoki címvédő királyi gárda megállapodott a Manchester Cityvel Danilo átigazolásában. A brazil hátvédet korábban a Chelsea is kiszemelte magának, ám a tárgyalások nem vezettek sikerre a felek között, így a 26 éves védő a következő szezont már Pep Guardiola kezei alatt kezdheti meg.

Danilo jövőre már a PL-ben játszhat

A forrás szerint a manchesteriek 30 millió eurót fizetnek a Real Madridnak, de további 5 millió euró még bónuszok formájában feljebb nyomhatja később a vételárat. A hivatalos bejelentésre csütörtökön vagy pénteken kerül majd sor - feltéve, ha Danilo meg tud egyezni a fizetéséről a Cityvel.

A korábbi Porto-játékos nem tudott alapemberré válni Zinedine Zidane csapatában, miután a spanyol válogatott Dani Carvajal volt az első számú opció a posztján. Bár a francia tréner szerette volna megtartani a brazilt, a kevés játéklehetőség miatt erre szinte semmi esélye nem volt, hiszen 2018-ban vb-t rendeznek, Danilo pedig mindenképpen ott szeretne lenni a selecaóval Oroszországban.

Mondjuk annyiból érdekes a sztori, hogy a City nemrég igazolta le Kyle Walkert a Tottenhamtől, aki szintén komoly riválisa lehet majd a csapatba kerülésért.

A Manchester City legközelebb magyar idő szerint péntek hajnalban lép pályára az Egyesült Államokban, ahol a Bajnokok Kupája torna keretén belül a városi rivális Manchester United lesz az ellenfele.

1x2    
Manchester United Döntetlen Manchester City
2.60 3.20 2.35