Forma-1

Jó oddson verethetjük Hamiltont Vettellel

A Ferrari német klasszisa vasárnap a sógoroknál tovább növelheti az előnyét a világbajnoki versenyfutásban, miután hat hellyel előrébb rajtol, mint a brit riválisa.

Az idény hetedik Forma-1-es futamán Spielberg látja vendégül a száguldó cirkuszt, a hétvégén a 31. Osztrák Nagydíj kerül megrendezésre. A pálya a Red Bull Ring nevet viseli és elsősorban a szintemelkedéséről híres. Az elmúlt három esztendőben a Mercedes kisajátította a győzelmet, tavaly Lewis Hamilton drámai csatában, az utolsó körben kerék a keréken szerezte meg az első helyet Nico Rosberget legyűrve. 

A Mercedes brit világbajnokának elég nehéz dolga lesz, ha megakarja védeni a címét, hiszen az időmérőn csupán a harmadik helyet autózta, a szabadedzések alatti váltócsere miatt pedig még öt hellyel hátrébb került, azaz a nyolcadik rajtkockából várhatja a 71 kört. Át kell rágnia magát a hazai pályán versenyző Red Bullokon, a Haason, illetve azon a Sergio Perezen, aki alatt szintén Mercedes motor dörmög. És, akkor még mindig csak ott tart, hogy Kimi Raikkönennel harcolhat a dobogóért, aki várhatóan hátvédet játszik majd Sebastian Vettel mögött. Ennek fényében csábító a németre az 1.65-szörös pénz, hogy Hamilton előtt végez, még úgyis, hogy a brit más taktikán lesz - ultra lágy helyett szuper lággyal rajtol. A pole-ból egyébként Valtteri Bottas várja a rajtot, de elenyésző különbséggel volt csak gyorsabb Vettelnél, így meleg pillanatokra számíthat a finn. 

Osztrák Nagydíj
hatharom.com
Vettel Hamilton előtt végez
@1.65
Fogadási határidő: 14:00

Ami a középmezőnyt illeti, a Williams pokoli kínos időmérőn van túl, sem Felipe Massa, sem pedig a Bakuban dobogós Lance Stroll nem tudta beverekedni magát a Q2-be, így a 17. és a 18. helyről várják a rajtot...

A Haas kifejezetten biztató, Romain Grosjean az előkelő hatodik rajtkockát csípte meg. Csapattársa, Kevin Magnussen ugyan csak a 15. lett szombaton, de alatta megadta magát a technika, egyébként a dánnak is akadt erős köre. 

A két Force Indiát is illik megemlíteni, pláne, hogy Perez és Esteban Ocon között igen feszült a hangulat, miután Bakuban egymásnak mentek, pontosabban a francia megtorpedózta a mexikóit. Megint ott lehetnek egymás mögött, viszont meglepő lenne, ha Ocon agresszíven támadná csapattársát, hasonló baki, mint az Azeri Nagydíjon nem fér bele a csapatnak.