Átigazolás

Soha ennyi pénzt még nem adott ki egy játékosért a Liverpool

  • ivan

A Liverpool hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette az AS Romától Mohamed Salah-t.

liverpoolfc

Több hete tartó huzavona végére került pont csütörtök este, Mohamed Salah ugyanis aláírt a Liverpoolhoz. A Vörösök komoly erőfeszítéseket tettek az egyiptomi szélső megszerzéséért, ami végül egy 42 millió eurós üzlet árán jött össze a klubnak. Ez az összeg 8 millióval több, mint az előzetesen megjelent hírekben hallani lehetett.

Ezzel egyébként Salah lett a Vörösök történetének legdrágább futballistája, az eddigi rekorder Andy Carroll volt, akiért 35 milliót perkált le a Liverpool még 2011-ben a Newcastle Unitednek.

A 25 éves támadó középpályás nem először kerül a Premier League-be, korábban a Chelsea színeiben már belekóstolhatott az angol bajnokság légkörébe, de a londoniaknál nem számított alapembernek, így könnyedén továbbpasszolták őt Olaszországba.

Salah majd a 11-es mezszámban boldogíthatja a Liverpool-fanokat, míg az eddigi 11-es, Roberto Fiminho a 9-es dresszt viseli majd. "Nagyon izgatott és egyben boldog vagyok, hogy ide kerültem. Mindent bele fogok adni, hogy segítsem a klubot, nagyon szeretnék nyerni valamit a csapattal" - mondta székfoglalójában a 25 éves egyiptomi, aki 2022-ig kötelezte el magát a 18-szoros angol bajnokcsapathoz.

A Liverpoolnak a következő szezonban sem lesz egyszerű dolga, hiszen a Chelsea, a két manchesteri gigász valamint az Arsenal és a Tottenham is a bajnoki címért száll majd harcba. A Premier League sorsolása már elkészült, a Liverpool a Watford elleni idegenbeli meccset indítja a szezont.

Bár a    még nem kínál szorzókat az angol bajnok következő idényére, az egyik brit bukméker 13-szoros pénzt fizetne a Liverpool aranyérmére.