Forma-1

Fogalmuk sincs a fogadóirodáknak, hogy ki lesz a világbajnok

Hét futam után ott tartunk, hogy ugyanolyan oddson fogadhatunk a ferraris Sebastian Vettel és a mercedeses Lewis Hamilton végső győzelmére.

Folyamatosan figyelemmel követjük, hogyan alakulnak a világbajnoki címre kínált szorzók a német és a brit pilóta esetében. A szezon előtt a háromszoros bajnok Lewis Hamilton számított az első számú favoritnak, majd néhány futamot követően fordult a kocka és Sebastian Vettel lépett elő a legnagyobb esélyesnek. A hetedik versenyhétvégét követően azonban egalizálódtak az oddsok, és jelenleg fogalmuk sincs a bukmékereknek, hogy a két klasszis közel ki lesz a befutó a szezon végén. Hamilton és Vettel sikere egyaránt 1.90-szeres pénzt fizet.

Kanada után kicsit olvadt a német előnye, de még mindig 12 ponttal vezet. Mindkét pilótának voltak nagyon jól sikerült versenyei, talán Vettel a stabilabb, de borzasztó nehéz különbséget tenni közöttük. Tavaly Hamilton ebben az időszakban pokoli erős volt, júniusban és júliusban hatból öt futamon diadalmaskodott. 

Érdekesen alakul a konstruktőri verseny is, a két csapat között mindössze nyolc pont a különbség a Mercedes javára. Ebben a csatában viszont állást foglalnak a bukik, 1.40-es szorzóval a német csapatot tartják a vb-cím favoritjának. 

A következő futamra június 25-én Bakuban kerül sor.

Ki nyeri az Azerbajdzsáni Nagydíjat?
   
Lewis Hamilton 1.85
Sebastian Vettel 2.70
Valtteri Bottas 6.25
Kimi Raikkönen 12.25
Daniel Ricciardo 48.00
Max Verstappen 48.00