Forma-1

Vettel vagy Kimi? - Kinézőben a harmadik Ferrari-siker!

Kibérelte az első sort az olasz istálló Monacóban, így nagy esély mutatkozik rá, hogy 16 év után ismét ferraris pilóta diadalmaskodjon a hercegségben. A kérdés csak az, hogy Sebastian Vettel vagy Kimi Raikkonen örülhet?

Kultikus helyszínéhez érkezett a száguldó cirkusz, a hétvégén Monaco látja vendégül a Forma-1-es mezőnyt, immáron 64. alkalommal. Elképesztő múltra tekint vissza ez a verseny, és hiába szinte lehetetlen előzni rajta, mégis minden évben az egyik legnagyobb figyelem övezi, hiszen a szalagkorlátok garantálják a káoszt és az izgalmakat. 

Két hete Spanyolországban óriási gumiháborút láthattunk, amiből végül Lewis Hamiltonnal a Mercedes jött ki a legjobban. Monacóban ennek éppen az ellentéte várható, az az csak a kötelező egy kiállásra néznek majd be a bokszba a pilóták. Ennek, és a híresen nehéz előzésnek köszönhetően kulcsfontosságú volt az időmérő.

A Ferrari csillagos ötösre vizsgázott, hiszen Kimi Raikkönennel megszerezte a pole-t, míg a világbajnokságot vezető Sebastian Vettel a második helyet, a maranellóiak tehát kibérelték az első sort.

A két pirosmezes között csupán 43 ezred volt a különbség a finn javára, ami egy pokoli szoros csatát vetít előre. Kimi egyébként meglehetősen hosszú idő után, kilenc év elteltével ízlelheti meg ismét, hogy milyen az első helyről nekivágni egy futamnak. 

Amennyire jól sikerült a Ferrarinak a kvalifikáció, annyira nem ment a Mercedesnek. Valtteri Bottas ugyan megszerezte a harmadik helyet, és a lemaradása is csupán 45 ezred volt honfitársától, ám Lewis Hamilton csak a 14. pozíciót kaparintotta meg, ahonnan túl vérmes céljai nem lehetnek. Monacóban még a gyengébb autókon sem lesz könnyű átrágnia magát. Bottason egy jó rajt segíthet, legalább az egyik Ferrarit maga mögé kellene utasítania, ha mögöttük marad, onnan a győzelemre vajmi kevés a sansza. 

A Red Bull ismét hozta a jó formáját Monacóban, de még mindig van lemaradása az osztrák istállónak, ám mind Max Verstappennel, mind Daniel Ricciardóval számolni kell. 

Ki lesz a Monacói Nagydíj győztese?
   
Sebastian Vettel 1.90
Kimi Raikkönen 2.10
Valtteri Bottas 14.25
Max Verstappen 21.00
Daniel Ricciardo 30.00
Lewis Hamilton 39.00

Fogadás szempontjából a tétekkel érdemes óvatosan bánni, hiszen ez a pálya a legapróbb hibát is kőkeményen bünteti. Ennek megfelelően, arra például, hogy lesz biztonsági autós szakasz, mindössze 1.10-es oddsot adnak... 

Az újonc Lance Stroll az első három futamot nem tudta befejezni, és Monacóban is inkább az lenne a meglepő, ha meglátná a kockás zászlót, ám sajnos ezt a bukik is így vélik és a kiesésére mindössze 1.50-es oddsot adnak...Az egyik legjobban Hamilton kiesése fizet (5.50), pedig a nagy igyekezetben könnyen becsúszhat a hiba a britnél, az időmérőn sem sokon múlt, hogy nem csapta a falhoz a Mercedest. Ha valamiben tehát, akkor ebben az 5.50-ben látunk értéket.