Nemzetközi foci

Kik lesznek Európa legjobb gólvadászai?

  • varin

A négy topligából háromban még nem dőlt el, kinek a fejére is kerül a korona. Íme az oddsok!

Noha a négy topligából kettőben már bajnoki címet ünnepeltek, a másik kettőben pedig évszázados csoda kéne az esélyesek elbukásához, a gólkirályi címek tekintetében még csak Lionel Messi győzelme vehető készpénznek. Lássuk, mi a helyzet a Bundesligával, a Serie A-val és a Premier League-gel!

Ki lesz a gólkirály?
Premier League Serie A Bundesliga
Romelu Lukaku (24) 1.57 Edin Dzeko (27) 1.25 Robert Lewandowski (30) 1.25
Alexis Sánchez (23) 4.50 Dries Mertens (25) 8.00 Aubameyang (29) 3.75
Harry Kane (22) 4.50 Andrea Belotti (25) 6.50    
    Mauro Icardi (24) 17.00    
    Gonzalo Higuaín (24) 7.50    

A Tottenham Hotspur ezüstérme már betonbiztos, ám Harry Kane még motivált lehet, ám a címvédéshez rendesen bele kell húznia. A londoni gólvágónak két gól a lemaradása és két idegenbeli meccsen (Leicester, Hull) gyarapíthatja még góljai számát. Jó hír lehet Kane számára, hogy a listavezető Lukaku az Emirates-ben játszik hétvégén, ahol akár Alexis is befoghatja a belga klasszist.

Olaszországban két körrel a vége előtt Edin Dzeko tűnik befutónak, ráadásul a Roma a Chievo és a Genoa ellen játszik, amelyen bőven lehet számítani néhány gólra a bosnyáktól. Ehhez azonban nem ártana, ha a Farkasok gólvágója felépülne, hiszen kisebb sérüléssel küzd. Mertens és Belotti két-két gól mínuszban van, ám a bukik szerint Gonzalo Higuaín helyzete sem reménytelen, de az nem valószínű, hogy Pipita túl sokat játszik majd a BL-döntőt megelőzően.

Németországban egyszerű a helyzet, Lewandowski és Aubameyang kandidáltak csak és mind a Bayern, mind a Dortmund előtt sokgólos mérkőzés áll. Nem tűnik butaságnak néhány gaboni gólra számítani, a Bremen ugyanis a legutóbbi két meccsén kilenc gólt is beszedett. De azért arra se számítsunk, hogy a lengyel csendben marad.

Amennyiben több játékos végez azonos gólszámmal, a feltett tétünket el kell osztani a győztes kimenetelek számával és azt megszorozni a szorzóval.