Forma-1

Nagyot lépett Vettel a vb-cím felé

Legalábbis a bukmékerek szerint, akik közel hasonló oddsot adnak a német pilótára, mint Lewis Hamiltonra. Reális?

Hétvégén Melbourne-ben útjára indult a megreformált száguldó cirkusz 2017-es idénye. Egy körön még érződött a Mercedes fölénye, a versenyen azonban eltűnt a különbség a Ferrarihoz képest, olyannyira, hogy Sebastian Vettelnek köszönhetően az olasz istálló örülhetett a szezonnyitón, Lewis Hamiltonnak pedig meg kellett elégednie a második hellyel. 

Vettel alaposan kiéheztette a szurkolóit, hiszen a mostani diadala előtt 2015-ben Szingapúrban állt legutóbb a dobogó legfelső fokán, azaz másfél évvel ezelőtt, igaz, sokszor nem rajta múlt...

Nem csak a Ferrarinak, de Vettelnek is nagyon kellett már ez a siker, hiszen kezdett elfogyni a négyszeres világbajnok türelme, ez pedig feszültséget generált a csapaton belül. Egy futam alapján, nagyon úgy tűnik, hogy a szabályváltoztatásoknak és az új konstrukciónak köszönhetően Vettelnek esélye lesz harcban lenni a világbajnoki címért a legendás istálló vörös overáljában. 

Maximálisan így gondolják ezt a fogadóirodák is, hiszen jelenleg nem sokkal tartják esélyesebbnek Hamiltont. Egészen pontosan a brit vb-sikerére 1.90 az odds, míg Vettelére 2.50. Messze nem így álltak azonban az esélyek a melbourne-i időmérőt követően, amikor is Hamilton viszonylag nagy fölénnyel megszerezte a pole-t. Ezt követően 1.40-re zuhant az oddsa, bár ez az esés sehol sincs Vetteléhez képest: a németre a szezonnyitó előtt 5.00-7.00 közötti oddsokon lehetett fogadni, mostanra pedig az említett 2.50-re esett. 

A Ferrari egyébként tíz évvel ezelőtt, 2007-ben Kimi Raikkönen révén ünnepelhetett legutóbb egyéni vb-címet. 

Régóta tart tehát a böjt Maranellóban, amit idén Vettel szakíthat meg. 

Nyilván egy futam alapján messzemenő következtetést nagy hiba lenne levonni, de az biztos, hogy a Ferrari jó úton halad. Az oddsok pedig véleményünk szerint reálisak, egy ilyen magabiztos rajt után érthető Vettel oddsesése, ám topfavoritnak egy verseny alapján blődség lenne kikiáltani...

Nagyon-nagyon messze van még a szezon vége, ráadásul a Pirelli is gőzerővel dolgozik azon, hogy a mostaninál kevésbé strapabíró gumikat gyártson, ami ugyancsak megvariálhatja a dolgokat. 

A világbajnokság két hét múlva a Kínai Nagydíjjal folytatódik, amire az állami irodában akár már most megtehetjük a tétjeinket. 

Ki nyeri a Kínai Nagydíjat?
   
Lewis Hamilton 2.20
Sebastian Vettel 2.40
Valterri Bottas 7.25
Kimi Raikkönen 8.50
Max Verstappen 19.25
Daniel Ricciardo 22.00
Ki lesz 2017 világbajnoka?x;