Premier League

Mourinhóék és Wengerék is megizzadhatnak

Az Arsenal a West Bromwichhoz, míg a Manchester United a Middlesbroughhoz utazik a Premier League 29. fordulójában.

A 29. fordulót rendezik a Premier League-ben, amikor is a játéknap rangadóját az Etihad Stadionban tartják, ahol a Manchester City és a Liverpool csap össze. Ezt a mérkőzést vasárnap taglaljuk majd bővebben, míg a West Ham-Leicester, az Everton-Hull és a Stoke-Chelsea mérkőzésekről egy korábbi cikkünkben beszámoltunk. Ám ezen ütközeteken kívül még hat, érdekesebbnél érdekesebb találkozót rendeznek a hétvégén az angol első osztályban.

   
  1 x 2
West Bromwich-Arsenal 4.65 3.80 1.65
Crystal Palace-Watford 1.85 3.35 4.10
West Ham-Leicester 2.25 3.25 3.05
Everton-Hull 1.45 4.10 6.70
Stoke-Chelsea 5.70 3.85 1.55
Sunderland-Burnley 2.45 3.10 2.85
Bournemouth-Swansea 2.10 3.20 3.40
Middlesbrough-Manchester United 5.75 3.55 1.60
Tottenham-Southampton 1.65 3.75 4.80
Manchester City-Liverpool 1.90 3.55 3.65

A játéknap nyitómérkőzésén a West Bromwich és az Arsenal feszül egymásnak. Egyik fél sincs igazán jó formában, hiszen a birminghami klub az utolsó két mérkőzését elveszítette, méghozzá úgy, hogy gólt sem rúgott. Az Ágyúsok ugyan a legutóbbi öt fellépésük közül kettőt is megnyertek, s bejutottak az FA Kupába, de mindezt beárnyékolja, hogy Arséne Wengerék sikereiket ötödosztályú csapatok ellen érték el. A komolyabb együttesekkel szemben simán alulmaradtak, hiszen a Bayern Münchentől kétszer, a Liverpooltól pedig egyszer kaptak egy óriási pofont. A vendégeknél továbbra is maródi jó pár játékos, ráadásul a londoniaknak köztudottan nem megy a Hawthornsban, avagy simán benne van a meglepetés a pakliban.

Mourinhóék az egyik újoncnál vizitálnak vasárnap.

A Manchester United vasárnap lép pályára, a Vörös Ördögök a Middlesbroughhoz látogatnak. Az újonccsapat pocsékul szerepel mostanság, hiszen az utolsó három meccsét elbukta, kiesett az FA Kupából, míg a bajnokságban már két helyre és három pontra van a 17. pozícióban lévő Crystal Palace-tól. Mindezeknek köszönhetően a klub menesztette Aitor Karankát, s a hétvégi meccsre Steve Agnew készíti fel a csapatot. Az ideiglenes mester pedig felkavarhatja az állóvizet, hiszen egyébként a piros-fehéreknek nincs rossz játékoskerete, a bajnokság elején több nagy klubot is megleptek mind idegenben, mind hazai pályán.

A United ellen egyértelműen a rengeteg meccs szól, hiszen a vendégek futószalagon játsszák a találkozókat, ráadásul egy kisebb gödörbe került a csapat. A Vörös Ördögök ugyanis az utolsó négy meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, pedig a Chelsea-t leszámítva közel sem élcsapatokkal játszottak. José Mourinho vasárnap ráadásul eltiltás miatt nem számíthat Zlatan Ibrahimovicra és Ander Herrerára, míg Paul Pogba megsérült, sőt Wayne Rooney, Marcos Rojo és Danny Blind játéka is erősen kérdéses vasárnap. Mindezek után, illetve figyelembe véve azt, hogy a MU hogyan győzte le a Middlesbrought december 31-én, igen szenvedős meccs vár a hétvégén a manchesteri csapatra.

Kane sérülés miatt nem játszik a hétvégén.

A jó formában lévő Tottenham a Southampton gárdáját fogadja úgy, hogy a hazaiak első számú sztárja és gólfelelőse, Harry Kane sérülés miatt nem lép pályára. Így pedig meleg lehet a pite a londoniak számára, bár a Szentek az idei szezonban alulmúlják önmagukat, ráadásul a Spurs az utolsó kilenc bajnokiját megnyerte a White Hart Lane-en.

Ezen találkozókon kívül három olyan alsóházi rangadót rendeznek, ahol az egyik fél a kiesés ellen küzd, míg a másik, ha nem kapja össze magát, akkor a végelszámoláskor akár komoly bajba is kerülhet. A bukmékerek szerint ugyanakkor a Crystal Palace-Watford, a Bournemouth-Swansea és a Sunderland-Burnley mérkőzéseken a hazai csapatok számítanak favoritnak, igaz, nem lenne meglepő, ha ezen meccseken borulna a "papírforma".

2017-03-18;47
2017-03-19;47
209498