Sportfogadás

Piteevéssel bundázhatottott a Sutton kapusa - visszavonultatták

  • varin

Wayne Shaw, a Sutton United cserekapusa talán nem véletlenül vacsorázott meg az Arsenal elleni mérkőzés közben.

Hétfőn este a papírformának megfelelően 2-0-ra nyert az Arsenal az ötödosztályú Sutton United ellen. A mérkőzés főszereplője azonban ismét Wayne Shaw, a kiscsapat 45 éves, 150 kilós cserekapusa volt, aki az utolsó percekben engedett a csábításnak és elfogyasztott a kispadon egy pitét. Habár az utóbbi hetekben Shaw az internet sztárja lett és sokan jót röhögtek a mostani tettén is, könnyen elképzelhető, hogy bajba kerülhet a pite miatt.

A mérkőzést megelőzően ugyanis az egyik fogadóiroda 9-szeres oddsot ajánlott arra, hogy a nagyétkű Shaw a mérkőzés közben megeszik majd egy pitét, ami ugye meg is valósult, miután a Sutton kihasználta harmadik cserelehetőségét. Ám emiatt a hálóőr akár bajba is kerülhet, hiszen felmerült az illegális fogadási tevékenység gyanúja.

"Tudtam, hogy van ilyen fogadási lehetőség, mondták a többiek, de nem különsebben érdekelt. Egész nap nem ettem semmit, éhes voltam, ráadásul 2-0-s hátrányban voltunk és több cserénk sem volt. Miért ne ehettem volna meg a pitét?" - kérdezte Shaw.

"A büfében vettem a szünetben a pitét, amiben hús és krumpli volt. El tudom képzelni, hogy volt, aki fogadott erre az eseményre, de természetesen mi, játékosok nem tehettük, mert tiltja a szabályzat. De könnyen lehet, hogy a haverok vagy néhány szurkoló megfogadta."

Shaw aligha röhög majd, ha az FA vizsgálódni kezd - Fotó: Your Local Guardian

A csapat edzője, Paul Doswell is nyilatkozott az ügyet illetően. "Ha ismernék Wayne-t, tudnák, hogy ez nem egy olyan nagy extra a méretes kapusunktól. Igazán vidám fickó. De nem vet ránk igazán jó fényt, hogy egyáltalán annak a lehetősége felmerül, hogy Shaw fogadott magára" - mondta a tréner.

Doswell később úgy tűnik, hangot is adott nemtetszésének, hiszen nemrég jelent meg a hír, hogy a kapust az őt ért vádak miatt visszavonultatták a klubtól.

A fogadást egyébként éppen a Sutton Unitedet szponzoráló bukméker ajánlotta ki.