Darts

Jön az El Clásico, csak kicsit másképp

Csütörtökön a Premier League Darts harmadik fordulója következik, a helyszín ezúttal Leeds, amely negyedik alkalommal látja vendégül a sorozatot. Kiváló meccsek várnak ránk, az est fő attrakciója pedig a két legenda, Phil Taylor és Raymond van Barneveld összecsapása lesz.

Tippelj a forduló mérkőzéseire és nyerj okostévét, tabot vagy éppen Phil Taylor könyvet. Már több, mint 1000-en vannak játékban, ha te is kiszeretnéd próbálni magad, akkor kattints ide.

Elképesztő forduló elé nézünk, az öt párharcból négynél is valamiféle sztori külön pikantériát szolgáltat a mérkőzésnek. Skót, angol és holland rangadó is vár ránk, de a nap slágermeccse a 16-szoros és az ötszörös világbajnokok küzdelme lesz, vagyis Phil Taylor és Raymond van Barneveld ütközete, amit nyugodtan nevezhetünk a darts El Clásicójának, hiszen ebben a sportágban minden idők legnagyobb rivalizálása az övék. 78. összecsapásukra készülnek, amit még leírni is félelmetes. Soha nem érdemes kihagyni az ő mérkőzéseiket, de idén ez hatványozottan igaz, hiszen nem lehetünk biztosak abban, hogy tétmeccsen nem most látjuk utoljára őket egymás ellen.

Legutóbb másfél hónapja vettük górcső alá a rivalizálásukat, amikor is a világbajnokságon a legjobb nyolc között futottak össze. Nem azzal a meccsükkel írták be magukat a történelemkönyvekbe, de természetesen érzelmektől az sem volt mentes. Erre készülhetünk most is, vágni lehet majd a levegőben a feszültséget. Ezért nagyon nehéz megjósolni, hogy mire számíthatunk tőlük, hiszen az idegekről fog szólni ez az ő szintjükön sprintnek számító derbi.

Taylor 2006 és 2014 között zsinórban 20 PL-derbin maradt veretlen Barney ellen, a sorozat megszakadása óta viszont négyszer kikapott és csak egyszer tudott nyerni.

Az eddigi két Premier League-meccsükön mutatott formájuk nagyon hasonló, nyögvenyelősen kezdtek Newcastle-ben, de nyertek, míg Nottinghamben mindketten csak egy pontra voltak jók, szintén nem túl káprázatos játékkal. Voltak nagyon jó pillanataik, de összességében az elmúlt két hétben elég szolid játékot mutattak. Kérdés, hogy kinek sikerül megújulnia? Nekünk az lenne az igazi, ha mindketten emelnének a játékuk színvonalán, akkor igazán parádés meccset láthatnánk.

Tavaly a Premier League-meccseiken 1-1-re zártak, mindkét esetben az a játékos nyert, aki hátsó pályáról indult harcba. Taylor 56-4-17-re vezeti az egymás elleni mérlegüket, de most mégis inkább benne lehet tüske, hiszen a világbajnokságon kikapott Barney-tól, pedig nagyon meg akarta mutatni, hogy képes még egyszer felülni a dartsvilág trónjára. Borzasztó dühös volt a vereségét követően, ugyanis egy olyan meccsen maradt alul, ahol egy koncentráltabb játékkal lett volna esélye a továbbjutásra. Akkor egyébként mi 50-50-re hoztuk ki az esélyeket, és miután a bukik nem így tettek, hanem az angol legendát favorizálták, nem volt kérdés, hogy a hollanddal tartunk.

Valami hasonló a helyzet most is, annyi különbséggel, hogy ezúttal a döntetlen bekavar. Nagyon benne van a pontosztozkodás, így vagy ikszre vagy X2-re érdemes tenni, a speciális fogadások közül pedig egy magas kiszállónak szavazunk bizalmat, a line 121.5. A játékukban leginkább ez van benne, mintsem mondjuk egy nagy adok-kapok.

Ha csak az 1X2 piacon nézelődünk, akkor nehéz ebben a fordulóban komoly értékkel kecsegtető tippet találni. A kétszeres világbajnok Gary Anderson győzelmében látjuk a legtöbb fantáziát, aki honfitársával, Peter Wrighttal csap össze. Előbbi nagyon összeszedett játékot mutatott eddig, mindkét meccsén 100 feletti körátlagot hozott és 52%-os kiszállózással áll, ami a legjobb a mezőnyben. Wright ugyanakkor nagyon csúnyán leszerepelt a múlt héten, közel állt ahhoz, hogy beleszaladjon egy 0-7-be. Pedig semmi nem indokolta ezt a szétesést, hiszen a UK Open-selejtezőjében nagyon sült a keze. Andersonnal kapcsolatban nincsenek szép emlékei, tavaly többek között miatta nem jutott be a rájátszásba, illetve a világbajnokságon is kikapott tőle. Az elmúlt kilenc összecsapásukból csak egyet tudott megnyerni Wright, szóval első pályáról bátran szavazunk bizalmat a remek formában lévő világranglista-második skótnak.

hatharom.com
Anderson nyer
@ 1.55

Két ki-ki meccset is rendeznek: Adrian Lewis a még veretlen James Wade-del csap össze, míg a nyeretlen Dave Chisnall ellenfele az egy ponttal rendelkező Kim Huybrechts lesz. Előbbi párharc abszolút kiegyenlített, Wade nyújtotta eddig a meggyőzőbb teljesítményt, de Lewis-nak is akadtak jó pillanatai, ráadásul ő kezdheti a meccset. A Chizzy-Huybrechts is nagyon 50-50, előbbi eddigi teljesítménye hatalmas csalódás, ennél ő sokkal jobb játékra képes. Már így két forduló után kezd kirajzolódni, hogy kiknek kell majd aggódniuk a kiesés miatt, ők ketten köztük vannak, így a bent maradás szempontjából ez egy fontos meccs a számukra.

A világelső Michael van Gerwenről nem esett még szó, aki nagy ellenségével, Jelle Klaasennel találkozik. Mint látható, papíron ez ígérkezik a legsimább meccsnek: egyrészről Mighty Mike továbbra is pazar formában van - a hétvégén egy meccsen dobott két 9 nyilast -, másrészről Klaasen mindig nagyon szívja magát. Az elmúlt nyolc összecsapásuk mindegyikét a regnáló világbajnok holland nyerte, meglepő lenne, ha ez a sorozat most szakadna meg.

Leeds, 3. forduló programja:
 
Kezdés Mérkőzés 1 X 2
20:15 Gary Anderson-Peter Wright 1.55 4.00 3.80
20:45 Adrian Lewis-James Wade 2.10 4.05 2.45
21:15 Phil Taylor-Raymond van Barneveld 1.95 4.15 2.65
21:45 Michael van Gerwen-Jelle Klaasen 1.12 7.50 9.75
22:15 Dave Chisnall-Kim Huybrechts 2.10 4.10 2.40

Kattints a képre a játékért!