Bundesliga

Még a tartalékos Dortmundot sem kellene féltenünk

Hiába valószínű, hogy Thomas Tuchel tartalékolni fog a hétvégén, az ellenfél így is simán verhető.

Fotó: Getty Images

Nincs irigylésre méltó helyzetben a Borussia Dortmund, hiszen a szerdai 120 perces kupadrámát követően hétvégén kedden már Lisszabonban van jelenése, amikor is a Benfica látja vendégül a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán. Öröm az ürömben, hogy Thomas Tuchel fiainak csupán a Darmstadtot kell legyűrniük.

FCA Darmstadt#ger-fca_darmstadt#5

Ez a feladat október közepe óta csupán a Mönchengladbachnak nem sikerült, az újonc kiscsapat gyakorlatilag már Bundesliga II-es szereplőnek mondhatja magát, az osztályozót jelentő 16. hely hét pontra van tőle, de szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy összekapják magukat.

A legtöbb elemző oldal szerint a Dortmundnál rotálás várható, ám ezt a vezetőedző még nem erősítette meg. Aubameyangéknak hiába nem megy az elmúlt hetekben idegenben (tíz meccsen csak három győzelem), a Darmstadt kategóriákkal gyengébb minden eddigi riválisuknál.

Érdekes lehet abból a szempontból is a mérkőzés, hogy a hazaiak milyen felfogásban lépnek majd pályára.

Habár Boydék hajlamosak ultra-defenzív játékkal előrukkolni mérkőzéseiken, a bajnokság azon szakaszában tartunk, amikor már egy tisztességes, egygólos vereség sem ér semmit egy Dortmund ellen.

A pihentetés fényében és azt nézve, hogy a vendéglátó csapat nem üti meg a Bundesliga színvonalát, mi mindenképpen vendégsikert várunk, ám közel sem gondoljuk, hogy megint egy hatos kerül a Darmstadt hálójába, ahogy volt ez a legutóbbi hazai meccsen vagy szeptemberben a Signal Iduna Parkban. Mindenképpen érdemes lesz majd figyelni a Borussia kezdőjét, de mi egy izzadtságszagú 0-2-t, maximum 0-3-at jósolnánk.

hatharom.com
Vendég és 4.5 gól alatt
@1.70
[2272475] 2017-02-11 15:30:00 Darmstadt - Borussia Dortmundx;
2017-02-10;54
2017-02-11;54
2017-02-12;54
210225