Német foci

Brutális statisztika szól a Bayern München mellett

Kedden négy mérkőzést rendeznek a Német Kupa nyolcaddöntőjében, a címvédő Bayern München a tavaly előtti győztes Wolfsburgot fogadja.

fcbayern.de

Négy-négy mérkőzést rendeznek kedden és szerdán a Német Kupában, a még versenyben lévő 16 csapat közül 9 a Bundesligában, 5 a Bundesliga 2-ben, egy a harmad- egy pedig a negyedosztályban szerepel.

Német Kupa, nyolcaddöntő  
  1 x 2
Walldorf - Bielefed 5.00 3.65 1.55
Hamburg - Köln 2.60 3.00 2.55
Fürth - Mönchengladbach 4.80 3.75 1.60
Bayern München - Wolfsburg 1.14 6.50 12.75

A keddi napon lép pályára a címvédő Bayern München is, amely azt a Wolfsburgot látja vendégül, amely 2015-ben megnyerte a sorozatot. A bajorok a hétvégén óriási meglepetésre csak 1-1-es döntetlenre voltak képesek odahaza a Schalke ellen a Bundesligában, ám szerencséjükre a Dortmund leverte a Lipcsét, így ezzel a remivel is növelni tudták előnyüket a tabellán.

A Wolfsburg két vereséggel a háta mögött várhatja ezt a találkozót, a Farkasok az Augsburg és a Köln elleni zakókra sem lehetnek büszkék. A vendégek számára egyelőre totális kudarc az idei bajnoki szezon, hiszen mindössze a 14. helyet foglalják el a tabellán és csupán három pontra vannak az osztályozós helyen tanyázó Hamburgtól.

Mindkét oldalon lesz pár kimaradó sérülés miatt, ám nem akkora a baj, hogy ez befolyásolja a csapatok játékát. Egyik gárda sem mutatott meggyőző teljesítményt a tavasszal, így nem csoda, ha mindkét félnél nagy lehetőségként tekintenek a keddi kupacsatára.

Münchenben a Wolfsburgnak nem sok babér termett az utóbbi időben, hiszen 2001 (!!) óta az összes fellépését elveszítette a bajor sztárcsapat vendégeként.

A legutóbbi két kirándulás alkalmával ráadásul csúnyán kitömték a Farkasokat, hiszen egyaránt 5-5 gólt rámolt be a Bayern. Ezek után nem meglepő a Lewandowskiékre kínált 1.14-es szorzó, de jelen pillanatban semmi értéket nem látunk ebben az alacsony oddsban, viszont az under a csapatok formáját szem előtt tartva jó választás lehet.

[2401705] 2017-02-07 20:45:00 Bayern München - Wolfsburgx

A Megyeri Balázst is foglalkoztató Fürth az előző körben az első osztályú Mainz gárdáját ütötte ki a kupából, most pedig egy másik Bundesliga-csapat, a Borussia Mönchengladbach lesz az ellenfél. A Wolfsburghoz hasonlóan a Gladbach számára sem úgy alakult a bajnokság, ahogy azt szezon előtt eltervezték, így a Német Kupa jelentheti a mentőövet a klub számára.

A legalacsonyabb osztályú résztvevője a nyolcaddöntőknek a Walldorf gárdája, amely a negyedosztályban vitézkedik. Hogy egészen a legjobb 16-ig sikerült eljutnia, azt többek között annak is köszönheti, hogy előző körben kiejtette a Darmstadtot. A kiscsapat ellenfele a Bundesliga II-ben szereplő Bielefeld lesz. Első ránézésre ez egy sima kettes kellene, hogy legyen, azonban nem ilyen egyszerű a helyzet.

Mivel a Bielefeld kieső helyen áll a bajnokságban, egyértelműen arra fókuszál a csapat, a hétvégi győzelem után szombaton az Union Berlin ellen próbálná meg a pontszerzést. Éppen emiatt közel sem biztos, hogy a legjobbakkal állnak fel a kupában.

A Walldorf számára még nem kezdődött el a bajnokság, így csak felkészülési meccsek vannak a játékosok lábában. Ez azonban nem fogja kedvét szegni a hazaiaknak, hiszen ahogy az ilyenkor lenni szokott, a "csodát" tovább szeretnék írni. 

Bár motivációt nem nagyon kellene keresni, a klubvezetők extra pénzjutalmakkal ösztönzik a játékosokat továbbjutás esetén.
2017-02-07;209