Női kézilabda Eb

Bevetjük a csodafegyverünket a dánok ellen

Szerda este a magyar válogatott Dánia ellen javíthat a Svédországban zajló kézilabda Európa-bajnokságon. Kim Rasmussen csapatának óriási formajavuláson kell átesni ahhoz, hogy legyen esélye a skandináv válogatott ellen.

Szucsánszki visszatérését nagyon várják a mieink / Fotó: swe2016.ehf-euro.com/Uros Hocevar

Sok szurkoló még most sem tért magához a hétfői esti sokkot követően, a magyar csapat ugyanis ritkán látott gyenge játékkal ötgólos vereséget szenvedett Csehországtól a nyitómeccsen. Kim Rasmussen együttese elsősorban támadásban nyújtott kritikán aluli teljesítményt, márpedig a remekül védekező dánok ellen szükség lesz a bátrabb és kreatívabb offenzívákra.

A mieink számára némi erőt adhat, hogy minden bizonnyal Szucsánszki Zita ezúttal már nem a lelátóról, hanem a pályán belülről követi az eseményeket. A Fradi irányítója kétségkívül a legértékesebb játékosa a svédországi keretnek, az ő góljaira és gólpasszaira hatalmas szüksége lenne a szárnyaszegett válogatottunknak. Dánia az első fordulóban egy rendkívül kiélezett csatát nyert meg Montenegróval szemben, ha pedig szerdán is érvényesíti a papírformát már továbbjutást ünnepelhet.

1X2    
Dánia Döntetlen Magyarország
TippmixPro@1.45 TippmixPro@8.25 TippmixPro@3.20

A háromesélyes oddsokat illetően nincs nagy meglepetés, az északiak a bukmékerek favoritja. Az első fordulóban mutatott teljesítmények alapján ezt nagyon nem is tudjuk megcáfolni.
Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy tavaly decemberben 29-22-es győzelmet arattunk felettünk a világbajnokságon, annak a meccsnek pedig a 8 gólig jutó Szucsánszki volt a legjobbja. A magyar alakulat mellett szólhat Kim Rasmussen személye is, aki kiválóan ismeri honfitársait.

Hendikep    
Dánia -2,5 Magyarország +2,5
TippmixPro@1.85 TippmixPro@1.75

A hendikepes határokat 2,5 gólra lőtték be a fogadóirodák. A mérkőzés forgatókönyvét nehéz előre belőni, de ha nem tudjuk összekapni magunkat, akkor könnyen összejöhet a háromgólos dán siker. Viszont ha jó napot fogunk ki és a csapat minden játékelemben képes lesz előrelépni, akkor pariban lehetünk az ellenféllel, és abban az esetben egy pontszerzés sincs teljesen kizárva.

Gólszám    
Kevesebb, mint 49,5 Több, mint 49,5
TippmixPro@1.90 TippmixPro@1.75

A gólok számát illetően is igen érdekes a helyzet. Mivel mindkét csapat gólszegény találkozót vívott meg az első körben - 43 illetve 49 gól - ezért ezt a határt igen alacsonyra lőtték be. Viszont ha azt nézzük, hogy a csehek tudtak ellenünk 27 gólt dobni, akkor azt mondhatjuk, hogy erre a dánok is képesek lehetnek, viszont Szucsánszki pályára kerülésével erősödhet a mi támadójátékunk is. A két válogatott legutóbbi két egymás elleni rangadója ugyanakkor simán underes lett, a 2015-os vb-n 49, a 2014-es Eb-n 43 találatot hozott az összecsapás.

C-csoport
1. Csehország 1 1 0 0 27:22 2
2. Dánia 1 1 0 0 22:21 2
3. Montenegró 1 0 0 1 21:22 0
4. Magyarország 1 0 0 1 22:27 0

 

UPDATE: A Ferencváros sztárja, Szucsánszki Zita a mai mérkőzésen sem áll a magyar csapat rendelkezésére.