Davis Kupa

Előnybe kerülhetnek a horvátok

Szombaton 1-1-es állásról a páros összecsapással folytatódik a Horvátország-Argentína Davis Kupa-döntő

Pénteken mindkét fél klasszis játékosa, Marin Cilic és Juan Martín del Potro is hozta a "kötelezőt". A horvát szenvedett meg jobban a győzelemért, 3 óra 35 percet töltött a pályán, pedig az első két szett az övé volt. A négy tét alatt azonban csak nehezen tudta befejezni a meccset, a harmadik és negyedik játszmát is elveszítette, de a döntő felvonásra sikerült összekapnia magát és azt 6-2-vel abszolválta. Del Potro négy szettben győzött a veterán Ivo Karlovic ellen, egy tie-breaket bukott, a másik három felvonásban viszont mindig sikerült egy bréket csinálnia, ez pedig elegendőnek bizonyult.

Ki nyeri a meccset?
Dodig/Cilic Del Potro/Mayer
TippmixPro @ 1.40 TippmixPro @ 2.50

Hagyományosan a második napon a páros mérkőzésre kerül sor. A horvátok Ivan Dodigot és Cilicet küldik harcba, míg a dél-amerikaiaknál Del Potro és Leonardo Mayer lép pályára. Nem kérdés, hogy ez a meccs a hazaiaknak áll. Dodig Grand Slam-bajnok és top 10-es páros játékos, messze ő a legjobb négyőjük közül. Ugyan a hivatalos kiírásban még Franko Sgukor neve szerepel, de nagyon meglepő lenne, ha nem Cilic állna ki, hiába játszott pénteken egy több, mint 3 órás meccset. A korábbi fordulókban legyőzték a világelső Herbert/Mahut párost és a Bryan-testvéreket. Ennek fényében elég nagy luxus lenne nem a Dodig/Cilic duót pályára küldeni. Skugorral ez egy 50-50-es meccsnek számítana, ugyanis del Potro hiába nem klasszis páros játékos, ha nagyon kell képes megrázni magát, Mayer pedig jól kiegészíti.

Érdekes lesz, hogy dönt végül a horvátok kapitánya, Zeljko Krajan. Ha kihagyja ezt a meccset Cilic, akkor biztos frissebb lesz a vasárnapi del Potro elleni ütközeten, ám könnyen lehet, hogy csapata hátrányba kerül. Amennyiben viszont pályára lép, akkor jó eséllyel behúzzák a győzelmet és előnnyel fordulhatnak az utolsó napra. Meglepő lenne, ha nem az utóbbi forgatókönyv valósulna meg.