Kézilabda

Jön a szezon első szuperrangadója!

Szombat kora délután Szegedre látogat a címvédő Veszprém a férfi kézilabda bajnokságban.

Rangadóval folytatódik a magyar bajnokság. Szegedre látogat a Veszprém, ami mindig kézilabda csemegével szolgálja ki a közönséget. A két csapat hosszú évek óta uralja a hazai pontvadászatot és ez ebben az évben sincs másként. A két rivális alakulat még mindig veretlen a hazai pontvadászatban, habár a Veszprém 12, a Szeged pedig 8 találkozón van túl. A két csapat rivalizálásnak történetében a szombati lesz a 170. találkozó, az örökmérleg pedig a Veszprém oldalára billen: eddig 116 veszprémi győzelem és 9 döntetlen mellett 44 szegedi siker született.

Az utolsó szegedi győzelem egyébként nem most volt, a Tisza-partiak utoljára 2013-ban tudták legyőzni a bakonyiakat, ám tavaly májusban nagyon közel jártak a bravúrhoz, amikor 26-26-os döntetlent hozott a derbi. "Folyamatosan jönnek azok az események, amik számomra különösen újak. Az első a Bajnokok Ligája-fellépés volt, most pedig következik a magyar szuperrangadó. Nagyon várom, sokat gondolok az első Veszprém elleni csatára. Kellő önbizalommal lépünk pályára, tisztában vagyunk riválisunk erejével, tudásával. Mi azonban nyerni szeretnénk, megszerezni a két pontot. A Breszt elleni BL-meccsen is sokat segített a szurkolótáborunk. Fontos pillanatokban adtak erőt. Most is telt ház lesz, így minden támogatást megkapunk majd a szegedi tábortól. Felkészültünk az ellenfelünkből, tudjuk, hogy csakis precíz játékkal van esélyünk ellenük" - nyilatkozta a pickhandball.hu-nak Bodó Richárd.

Gólszám    
Kevesebb, mint 53,5 Több, mint 53,5
TippmixPro@1.80 TippmixPro@1.80

A veszprémiek soraiban játszik immáron Ancsin Gábor, aki évekig meghatározó játékosnak számított a Szegedben, így számára különös jelentőséggel bír majd a szombati ütközet. "Életem egyik legnehezebb mérkőzése lesz, mind lelkileg, mind szakmailag" - fogalmazott a válogatott átlövő.  "Ettől függetlenül próbálom a legjobban kizárni ezeket a külső tényezőket. Készül már az egész csapat, köztük én is. Megpróbálok minden tőlem telhető maximumot kiadni minden mérkőzésen, és nagyon keményen dolgozom azért, hogy ez a Szeged ellen is maximálisan kijöjjön, és győzelemhez segítsem a csapatom. Nagyon fontos mérkőzése lesz ez a szezonunknak. Rányomhatja a bélyegét az elkövetkezendő időszakra, úgyhogy nagyon keményen kell küzdenünk az elsőtől a hatvanadik percig, hiszen nagyon nehéz dolgunk lesz. Mindenkinek a két pont a lényeg".

A bukmékerek szerint idegenben is a címvédő az esélyes, a Veszprém két pontja 1.65-ös szorzót fizet, szemben a szegediek 2.55-ös értékével. A döntetlen - amely bőven benne van a pakliban - viszont nem fizet nyolcszoros pénzt sem.

1X2    
Szeged Döntetlen Veszprém
TippmixPro@2.55 TippmixPro@7.75 TippmixPro@1.65
H2H
1.05.16 NBI Szeged Telekom Veszprém 26 : 26
14.05.16 NBI Telekom Veszprém Szeged 30 : 29
19.05.15 NBI Szeged Telekom Veszprém 29 : 31
16.05.15 NBI Telekom Veszprém Szeged 29 : 23
09.05.15 NBI Szeged Telekom Veszprém 25 : 31