Német foci

Kleinheisler parádézott a Wolfsburg ellen - videó

A magyar válogatott támadó kiállítást harcolt ki a Farkasok ellen, és megszerezte első gólját a Bundesligában.

Volt mit megünnepelnie Kleinheisleréknek. - Fotó: sv98.de

Pocsék formában várta szombat délután a Darmstadt a Wolfsburg együttesét, hiszen a kék-fehérek a nyolcadik játéknap előtt zsinórban öt bajnokijukon nem tudtak nyerni. Igaz, a Farkasok sem lehettek büszkék az addig nyújtott teljesítményükre, hiszen az első forduló óta (!) képtelenek voltak diadalmaskodni.

Mindezek után egy ki-ki mérkőzést várhatott a nagyérdemű, azonban Jeffrey Bouma gondoskodott arról, hogy a Darmstadt rossz szériája szakadjon meg. Flegmán gurított hátra egy visszatett labdát a 23. percben, amire Kleinheisler László lecsapott, s a holland védő mentve a menthetőt visszahúzta a magyar válogatott középpályást utolsó emberként. Az ítélet piros lap és szabadrúgás, amit Anisz Ben-Hatira könyörtelenül bevágott, így duplán bűnhődött a Wolfsburg.

A második félidő 60. percében Maro Gomez fejjel egalizált, ami felébresztette a hazaiakat, hiszen a 68. minutumban egy kapu előtti kavarodást követően Kleinheisler kapásból vágta a hálóba a kipattanó labdát - ez volt a magyar válogatott játékos első találata a Bundesligában -. A hajrában még Sandro Sirigu is betalált a darmstadti csapatból, így végül magabiztos, 3-1-es sikert aratott a kék-fehér alakulat. A hazaik győzelmükkel a 13. helyre jöttek fel, megelőzve a 15. helyig visszacsúszó szombati ellenfelüket.

A mérkőzés összefoglalója (Kleinheisler László gólja 3:40-től):

A Darmstadt legközelebb szerdán lép pályára a Walldorf otthonában a Német Kupa keretein belül, amely összecsapáson toronymagas favoritok Kleinheislerék, hiszen mindössze 1.45-szörös pénzt kínál rájuk a    .

[2272367] 2016-10-22 15:30:00 Darmstadt - Wolfsburgx;
210225