Darts

Bombameglepetés, egy ismeretlen ütötte ki Phil Taylort

Négy nagy sztár is búcsúzott a dublini World Grand Prix első fordulójában.

Steve West pályafutása legnagyobb győzelmét aratta Phil Taylor kiütésével. - Fotó: pdc.tv

Vasárnap és hétfőn lezajlottak a darts World Grand Prix első fordulós küzdelmei, és bizony nem maradtunk nagy meglepetések nélkül ezen a speciális versenyen. Itt nem csak ki, de beszállni is duplával kell. A kétszeres bajnok James Wade volt az első, aki a sztárok közül búcsúzott, majd őt követte a címvédő Robert Thornton. Előbbi Terry Jenkinstől, utóbbi Stephen Buntingtól kapott ki, tehát jó játékosok ellen maradtak alul, de akkor is két kiemelttől köszöntünk el. A második játéknapon szintén kijelentkezhetett a hotelből Peter Wright, a tavalyi elődöntős Mensur Suljovic és a nyolcadik kiemelt Michael Smith. A legnagyobbat azonban a tizenegyszeres bajnok Phil Taylor kiesése szólt. A stoke-i legenda az első ízben megrendezett Bajnokok Ligája trófeával a zsebében érkezett Dublinba, ahol mindenki újabb pazar teljesítményt várt tőle. Ehhez képest már az első körben a világranglista 52. (!) helyén álló Steve Westbe beletört a bicskája. A 41 éves angollal eddig inkább a kisebb tornákon találkozhattunk, így a legtöbb darts-rajongó számára ismeretlen lehetett a neve a főtáblán.

A statisztikát köszönjük a PDC Hungarian Fan Clubnak

Azt írtuk Westről, hogy szépen fejlődik, de nincs még azon a szinten, hogy képes legyen egy Phil Taylort legyőzni, főleg nem egy major tornán. Tévedtünk. Igaz, hogy kellett ehhez a 16-szoros világbajnok kicsit gyengébb játéka, de ez semmit nem von le a honfitársa érdemeiből. "Simply The" 70%-os kiszálló mutatóval zárta a meccset, ami megsüvegelendő. Ez volt a mérkőzés egyik kulcsa, hiszen Taylornak meg éppen a legek lezárásával akadtak problémái. Minden más statisztikában egyébként jobb volt a rutinos angol. Westet azért is dicséret illeti, mert az elveszített első szett után sem adta fel, a második felvonásban 2-2-nél egy legre volt a kieséstől. 

A teljes mérkőzés:

West győzelmével elég szépet lehetett kaszálni, a     5.50-szeres pénzt fizetett a hátrébb rangsorolt angol továbbjutására, míg a külföldi irodákban 9.00-es oddsot is találtunk. Taylor egyébként többször elmondta már, hogy nem igazán szeret késő este játszani, most pedig éjfélkor szólították a színpadra, ugyanis az első mérkőzés közben elment az áram a Citywest Hotelben, ez pedig rendesen megcsúsztatta a programot. West természetesen élete legnagyobb győzelmeként aposztrofálta ezt a sikert. 


A Hollandiában élő angol következő ellenfele Daryl Gurney lesz, aki drámai csatában búcsúztatta Suljovicot. 

Ki nyeri a mérkőzést?
Steve West Daryl Gurney
TippmixPro @ 2.40 TippmixPro @ 1.45