Nemzetközi foci

Fekete hétfő van, sorra hullanak az edzőfejek

  • varin

Angliában kettő, Olaszországban és Spanyolországban egy-egy mester csomagolhat hétfő délelőtt.

A válogatott szünetek okán több csapatnál is van idő rendet tenni a fejekben, ám egyes helyeken ezt inkább az edzőváltásokra használják fel. Új edző ülhet le a kispadra Valenciában, Birminghamben, Udinében és Swansea-ban is.

A Bajnokok Ligája-győztes Roberto Di Matteo sorsáról már beszámoltunk, az idény elején nagy reményeket szövögető Villánál totális volt a csőd, nemhogy a feljutásért nincsenek harcban a birminghamiek, de a kiesőhelyek elöl kell menekülniük. Néhány órával a bejelentést követően már legalább hat-nyolc nevet dobott fel a brit sportsajtó, így Steve Bruce-tól Sam Allardyce-on át Mick McCarthyig kb. bárkit kinevezhetnek a csapat élére.

Eggyel feljebb is megtörtént a várható edzőváltás. Egész hétfő délelőtt arról szóltak a cikkek, hogy Francesco Guidolin távozására már nem is lehet fogadni, annyira biztosnak tűnt, hogy a Swansea olasz mestere feláll. A mindössze négy pontot gyűjtő, hétvégén nyertes állásból a Liverpooltól kikapó walesi csapat be is jelentette, Guidolin távozik, ideiglenesen pedig Bob Bradley veszi át a stafétát. A télen kinevezett olasz kivágása aligha sokkolta a nagyérdeműt, mint arról a szezon előtt beszámoltunk, ő volt a második számú favorit arra, hogy elsőként menesztik a ligából. A kétes dicsőség 6-szoros pénzt fizetett.

Udinében is elérkezettnek látták az időt a váltásra, itt Giuseppe Iachini nem élte túl a Laziótól elszenvedett 3-0-s hazai fiaskót. Az 52 éves mestert a szezon elején nevezték ki, ám a megszerzett hét pont kevésnek bizonyult a vezetőség számára.

Hármójukon kívül még a Valencia ideiglenesen kinevezett mestere, "Voro" is búcsút inthet a Mestallától, hiszen Cesare Prandelli kinevezése már csak órák kérdése.