Roland Garros

Maratoni csatát vívhat a két jó barát

Íme a Roland Garros szombati játéknapjának tutija, lutrija és legnagyobb értékkel kecsegtető tippje a férfi meccsekre.

A hetedik játéknap tutija

Az első gondolatunk a szombati nap tutijára Rafa Nadal 3-0-ás sikere volt, ám a kilencszeres bajnok váratlanul bejelentette visszalépését a tornától - csuklósérülésre hivatkozva. Nadal mellett a világelső Novak Djokovics és a 14. kiemelt Roberto Bautista-Agut továbbjutására látunk nagyon jó esélyt. Előbbi természetesen szinte semmit nem hozna a konyhára, így utóbbival foglalkozunk. A lassan a világ második legjobb spanyol teniszezőjévé előlépő RBA a legjobb 16-ért Borna Coriccal mérkőzik majd meg. A horvát is szerepelt már nálunk, mint tuti, méghozzá Bernard Tomic ellen. Nem is csalódtunk benne, de a játéka nem igazán kápráztatott el minket. Leginkább az ütéseinek az éle hiányzott, márpedig Bautista-Agut ellen nagyon nagy szüksége lenne a jól meghúzott labdákra. A játékstílusuk ugyanis meglehetősen hasonló, csak éppen az ibériai mindenben egy kicsit jobb. Eddig nagy magabiztossággal vette az akadályokat, az előző körben a hazai közönséget is legyűrve intézte el Paul-Henri Mathieu-t. Sokkal nagyobb ellenállást Coric sem fog tudni tanúsítani, szóval nálunk egyértelműen a spanyol a befutó.

Borna Coric-Roberto Bautista-Agut
Hatharom-tipp: Bautista-Agut nyer
TippmixPro @ 1.35

A hetedik játéknap legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

Nadal visszalépésével a második negyedben gyakorlatilag bárki gondolhatja úgy, hogy nagy esélyt kapott az elődöntőre, hiszen a legnagyobb név, aki versenyben van még, az a francia Jo-Wilfried Tsonga. Különösen motivált lehet a két fiatal tehetség, a német Alexander Zverev és az osztrák Dominic Thiem, hiszen a győztesük játszik azzal a Marcel Granollersszel, aki ellen nem állt ki a spanyol. Zverev és Thiem meccsének külön pikantériája, hogy ők jó barátok. Idén Münchenben a salakszezonban mérték össze először a tudásukat, majd megtették ezt közvetlenül a Garros előtt, Nizzában is. Mindkét meccset a sógorok kiválósága nyerte, viszont mindkét esetben döntő szettre kényszerült. Várhatóan most sem fogják tudni könnyedén dűlőre vinni. Nagy lesz a tét, egymásnak is megakarják mutatni, és hát kiváló formában vannak, óriási különbség pedig nincs közöttük. Thiem az idősebb és a rutinosabb, így neki áll a zászló, de a nyomás is inkább rajta lesz, ami kissé görcsössé teheti. 

Alexander Zverev-Dominic Thiem
Hatharom-tipp: 38.5 játék felett
TippmixPro @ 1.85

A hetedik játéknap lutrija

Ahogyan fentebb említettük, Jo-Wilfried Tsonga is nagy lehetőséget kapott Nadal visszalépésével, meg persze Ernest Gulbis is, aki játszott már elődöntőt két éve a Garroson. Látva a Joao Sousa elleni teniszét, nem vennénk mérget arra, hogy a francia megy majd tovább. A bukmékerek is óvatosak, bár ebben benne van az is, hogy Tsonga öt szettre kényszerült Markosz Bagdatisz ellen. Elég lagymatagul kezdte a ciprusi ellen, kellett neki két elbukott játszma ahhoz, hogy magához térjen és felpörögjön. Akkor sem volt elképesztően jó a tenisze, egy erős közepesnek mondható az ő tudásához képest. Ismerve, simán benne van a pakliban, hogy megint kicsit dekoncentráltabban kezd, ezt pedig Gulbis is kényelmesen kihasználhatja. Illetve a lettnek van olyan erős játéka, amivel egy jobb Tsongát is megszorongathat. Főleg a meccs elején, ahol nincs még nyomás rajta, mentálisan ugyanis egyértelműen gyengébb, mint a francia. Úgy véljük az elsőt elhozza Gulbis, utána meg majd kiderül milyen hatással lesz rá, hogy előnyben van.

Ernests Gulbis-Jo-Wilfried Tsonga
Hatharom-tipp: Gulbis nyeri az első szettet
TippmixPro @ 2.30

Aki gondolja megjátszhatja a három tippet kombiban is, ami 5.74-szeres pénzt ér a    nál. Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a tenisz-kibeszélőben, a további tippjeinket pedig keresd a Protipp-rendszerben!