Tenisz

Ezekkel a fogadásokkal nyernénk Thiem meccsén - napi tippek a Roland Garrosra

Szerdán két meccsből húznánk hasznot a francia nyílt teniszbajnokságon.

Szerdán megkezdődnek a második körös küzdelmek Párizsban. A programot böngészve aligha Marco Trungelliti és Marco Cecchinato összecsapása kelti fel leginkább az érdeklődést, pedig egy ízig-vérig salakos derbinek ígérkezik, ahol mindkét fél vért fog izzadni a továbbjutásért.

Trungelliti az elmúlt napok legfelkapottabb figurája, miután 10 óra autózást követően kiütötte Bernard Tomicot az első körben. Az argentin srácnak az utolsó pillanatban szóltak, hogy szerencsés vesztesként játszhatna a főtáblán, ám Trungelliti már Barcelonában járt a családját meglátogatni. Nem habozott azonban sokat, testvérével, édesanyjával és 88 éves nagymamájával autóba pattant és megcélozták Franciaországot. Cuki sztori, de innentől nem babra megy a játék a dél-amerikainak, hiszen akár a legjobb 32 közé is juthat. 

A Roland Garroson rendre megtáltosodik Trungelliti, tavalyelőtt 10.00-es oddsal verte Marin Cilicet, míg egy éve ugyancsak dogként tudott nyerni. 

A második kör azonban mindig a végállomást jelentette számára, ám most van talán a legjobb sansza a továbbjutásra. 

Noha a budapesti bajnok Cecchinato élete szezonját futja, viszont az első körben 3 óra 44 percet töltött a pályán. Az olasz ismét bizonyította, hogy mekkora harcos, 0-2-ről állt fel és nyert döntő szett 10-8-ra.

Trungelliti ellen egy hasonlóan nehéz meccs vár az itáliaira.

  • Szettek száma - 3.5 felett @ 1.50
  • Játékok száma - 37.5 felett @ 1.90    

A nap rangadójának Dominic Thiem és Stefanos Tsitsipas ütközete ígérkezik. Az elmúlt két évben elődöntőt játszó osztrák idén nem érkezett olyan formában Párizsba, mint tavaly vagy tavalyelőtt, de ettől függetlenül óriási hiba lenne leírni. Talán jót is tesz neki, hogy nincs akkora nyomás rajta.

Ugyanakkor Tsitsipas ellen még jó játékkal is elvérezhet, hiszen a fiatal görög hatalmasat fejlődött idén és nagyon komoly teniszre képes. 

Kettejük közül Thiem volt a meggyőzőbb az első körben, ám Tsitsipason egyértelműen látszódott, hogy még nincs hozzá szokva ahhoz, hogy egy Grand Slam meccsen toronymagas favoritnak számít. De hozta a kötelezőt, Thiem ellen pedig dogként léphet pályára, ami igen kényelmes kiinduló helyzet a számára. 

Jól ismerik egymást, hiszen idén már háromszor is megmérkőztek. Thiem szoros csatában nyert Dohában és Indian Wellsben, a barcelonai salakos meccsüket viszont a görög sima kettőben húzta be.

Veszélyes ellenfél Tsitsipas, de úgy véljük, hogy a puskaporának nagy részét ellőtte a salakszezon elején és most a győzelemhez kevés lesz. Egy szettet azonban megszavazunk neki, Thiem egyébként is hajlamos az ilyen meccseken játszmát engedni. 

  • Szett hendikep - Tsitsipas +2.5 @ 1.68 vagy Szettek száma - 3.5 felett @ 1.66