EURO 2016

Brutálisan erős az osztrák keret

A Premier League és a Bundesliga is számtalan játékost ad a magyar válogatott ellenfelének keretébe.

Néhány héten belül minden válogatott véglegesíti 23 fős keretét a 2016-os Európa-bajnokságra, így a szövetségi kapitányok fokozatosan elkezdték a szűkítést. Csütörtökön délelőtt Marcel Koller, Ausztria trénere kijelölte, melyik 24 játékosnak van esélye bekerülni az Eb-keretbe.

A 24 fős osztrák keret
Kapusok: Robert Almer (Austria Wien), Heinz Lindner (Eintracht Frankfurt), Ramazan Özcan (Ingolstadt)
Védők: Aleksandar Dragovic (Dinamo Kijev), Christian Fuchs (Leicester City), Garics György (Darmstadt), Martin Hinteregger (Borussia Mönchengladbach), Florian Klein (VfB Stuttgart), Sebastian Prödl (Watford), Markus Suttner (Ingolstadt), Kevin Wimmer (Tottenham Hotspur)
Középpályások: David Alaba (Bayern München), Marko Arnautovic (Stoke City), Julian Baumgartlinger (Mainz), Martin Harnik (VfB Stuttgart), Stefan Ilsanker (RB Leipzig), Jakob Jantscher (Luzern), Zlatko Junuzovic (Werder Bremen), Valentino Lazaro (RB Salzburg), Marcel Sabitzer (RB Leipzig), Alessandro Schöpf (Schalke)
Támadók: Lukas Hinterseer (Ingolstadt), Rubin Okotie (1860 München), Marc Janko (Basel)
Május 31-ig a lista egy névvel fog még csökkenni

A sógorok csapatának erősségét nem csak az jelzi, hogy selejtezőcsoportukban Oroszországot, Svédországot és Montenegrót is megelőzve 9-1-0-s mérleggel végeztek, de ha megnézzük a készülő keretet, láthatjuk, hogy minden posztra ismert játékosok hada vár bevetésre.

A legismertebb név természetesen David Alabaé és Marko Arnautovicé, de a védő Christian Fuchs, Garics György és Sebastian Prödl is sokat letett már az asztalra. A Bayern szélsőjének piaci értéke egyébként önmagában másfélszer annyi, mint a teljes 30 fős bő magyar keret értéke (45 millió euró vs. 31,13 millió).

   
  1 x 2
Ausztria-Magyarország 1.80 3.40 4.30

Az osztrák csapatra az Eb-t megelőzően még két barátságos találkozó vár, előbb Málta, majd Hollandia ellen. Alabáék június 14-én, az F-csoport első mérkőzésén találkoznak majd Bernds Storck együttesével.

[2148258] 2016-06-14 18:00:00 Ausztria - Magyarországx;