Női kézilabda

Idén biztosan nem lesz Győr-Fradi döntő

  • hatharom.com

Szigetszentmiklóson tartják szombaton és vasárnap a Tippmix Török Bódog női Magyar Kupa négyes döntőjét, és a sorsolás szeszélye folytán a címvédő Győr és a bajnok FTC már az elődöntőben találkozik.

Vajon Szucsánszkiék átlépnek az ETO-n?

Ráadásul a közelmúltban a két együttes három alkalommal is összemérte erejét: a BL április eleji negyeddöntőjében az ETO oda-vissza alaposan elverte fővárosi riválisát, és összesítésben 71-41-gyel került az egy hét múlva esedékes budapesti Final Fourba.

Bármelyikük is nyerné meg az MK-t, beéri az örökrangsort 12 elsőséggel vezető Vasast. A Győr 2005 óta - sorozatban - szerezte mind a 11 diadalát, és az FTC is 11-szeres kupagyőztes (1967, 1970, 1972, 1977, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 2001, 2003). A másik ágon harcoló Fehérvár és Érd még sosem győzött az MK-ban. A győriek magyar válogatott szélsője, Orbán Adrienn már a hetedik Magyar Kupa megmérettetése készül, és természetesen szeretné, ha az aranyérmei száma is hétre emelkedne. „Úgy érzem, jó formában van a csapat, persze adódnak hibák, amik belecsúsznak a játékba, de azon dolgozunk és edzünk, hogy ez a forma akár még javuljon is a Final4-ra, és ott a maximumot tudjuk majd nyújtani. Ez a Magyar Kupa egy nagyon jó elő-hétvégéje a Final4-nak, mert ugyanaz a szisztéma; két nap alatt két kemény meccset játszunk. Úgy emlékszem, ilyen még nem volt, hogy már az elődöntőben találkozunk a Fradival. Most így hozta a sorsolás, de így is úgyis összekerülünk velük, szóval a célunk a Magyar Kupa megvédése, ezért ezen a hétvégén is két győzelmet várok a csapattól!”- nyilatkozta csapata honlapjának Orbán.

Görbicz szerint nem kérdés, ki nyeri a kupát / gyorietokc.hu

A győriek irányítója, Görbicz Anita szerint mindegy, hogy előbb vagy utóbb meccselnek a Fradival a hétvégén, mivel a címvédéshez mindenkit le kell győzni. „Jól edzünk, jó a hangulat. Az elmúlt két hetet edzésmunkában meghúztuk rendesen, az erőnléttel nem lehet gond, ez a jó játékot erősítheti. Várjuk nagyon a hétvégét. Jó ellenféllel fogjuk játszani már az elődöntőt is. Elszántak vagyunk, nagyon fontos, hogy mind a két meccset jól bírjuk, ez jó teszt lehet a Final4-ra, hiszen a lebonyolítás ugyanaz. Nem kérdés, nyerni megyünk!” - nyilatkozta a klasszis.

A Fradinál természetesen szeretnének visszavágni a BL-ben elszenvedett megsemmisítő vereségek miatt, ám a két zöld-fehér alakulat formája között óriási a különbség, így nem véletlen, hogy a bukmékerek sima győri sikert várnak. "Nem lesz könnyű feladat, már az elődöntőben megütközünk a Győrrel, az elmúlt találkozók pedig nem sikerült a legjobban ellenük. Most azon dolgozunk, hogy ez ne forduljon elő újra. Védekezésben fel kell keményedni, többet kell besegíteni egymásnak és nem szabad, hogy az akaratukat ránk erőltessék." - fogalmazta meg elvárásait a fradi.hu-nak Mészáros Rea, a fővárosiak válogatott játékosa. 

A másik elődöntőben a Fehérvár és az Érd feszül egymásnak. A két klub számára óriási lehetőség a szombati elődöntő, hiszen a sorsolásnak köszönhetően nem kell két sztárcsapat valamelyikével megmérkőzniük, csak a fináléban. Ennek megfelelően óriási csata várható, és bár az alapszakaszban az érdiek oda-vissza legyőzték a fehérváriakat, biztosra vehetjük, hogy az Alcoa nem adja majd olcsón a bőrét.

Háromesélyes fogadások    
Győr - FTC 1.18 12.5 4.90
Fehérvár - Érd 3.10 9.80 1.41