Bundesliga

Rangadóval folytatódik a Bundesliga

  • hatharom.com

A tavalyi évad negyedik helyezettje, a Leverkusen az elmúlt szezon ezüstérmesét, a Wolfsburgot látja vendégül pénteken a Bundesliga 28. fodulójának nyitómeccsén.

Rangadóval folytatódik a Bundesliga.

Az előző idényben pazar szezont futottak a pénteki ellenfelek, azonban perpillanat a Leverkusen a hatodik, míg a Wolfsburg csak a nyolcadik helyen tanyázik a Bundesliga táblázatán 27 fordulót követően. Igaz, a hazaiak mindössze kettő, míg a vendégek hat pontra vannak a Bajnokok Ligája selejtezőt érő negyedik pozíciótól, így óriási csata várható a felek leverkuseni találkozóján.

A Gyógyszergyáriaknak rosszkor jött a kéthetes kényszerpihenő, hiszen a válogatott mérkőzések miatti szünetet megelőzően kétszer is győztesen hagyták el a pályát Roger Schmidt fiai. A piros-feketék a Stuttgart és a Hamburg gárdáját fektették könnyedén két vállra, méghozzá úgy, hogy gólt sem kaptak. A védelem jeleskedése pedig eddig nem igazán jellemezte a hazaiakat, hiszen a Bayer igen sok gólt kapott a szezon során.

A sikerek tehát bizakodásra adhatnak okot a Leverkusennél, ahol ha a Chicarito nevével fémjelzett támadósor hozza magát, akkor minden esélye megvan a gyógyszergyáriaknak a sikerre. Még úgy is, hogy Sebastian Boenisch, Roberto Hilbert, Kiriakosz Papadopulosz, Oemer Toprak és Kevin Kampl is kimarad sérülés miatt pénteken.

[2002338] 2016-04-01 20:30:00 Bayer Leverkusen - Wolfsburgx

Ami a vendégeket illeti, a Wolfsburgnak jobbkor nem is jöhetett volna ez a két hetes leállás, hiszen Dieter Hecking vezetőedző így rendezni tudta sorait a Bajnokok Ligája negyeddöntője és a Bundesliga hajrája előtt. A Farkasok a szünetet megelőzően csapnivalóan futballoztak, a kiesőjelölt Hoffenheim otthonában hatalmas meglepetésre kikaptak, míg hazai pályán az újonc - ugyanakkor szintén kiesőjelölt - Darmstadt ellen égtek le, mivel csak 1-1-es döntetlenre futottak erejükből.

A zöld-fehéreknél tehát voltak problémák, amiket a hétközi nyilatkozatok alapján sikerült rendezni az elmúlt napokban. További jó hír a csapat számára, hogy Bas Dost felépült csúnya sérüléséből, s ha nem is a kezdőben kap helyet, a kispadra már leülhet a támadó a hét utolsó munkanapján. Ugyanakkor Sebastian Jung, Naldo, Moritz Sprenger, Daniel Caligiuri, Nicklas Bendtner és Sebastian Stolze szolgálataira sérülés miatt biztosan nem számíthat Dieter Hecking mester.

Perpillanat tehát a hazaiak a mérkőzés favoritjai, amit a bukmékerek érzékeltetnek szorzóikkal, viszont nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a felek utolsó négy randevúján rendre a Farkasok nyertek. Véleményünk szerint győztesre nem is éri meg fogadni, sokkal inkább a gólokban van érték, méghozzá abban, hogy mindkét fél betalál. Ezt a felek habitusára, a csapatok utolsó tíz (!) egymás elleni eredményére, illetve arra alapozzuk, hogy mind a Leverkusen, mind a Wolfsburg csak és kizárólag a győzelemmel lenne elégedett.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.65 1.95
[2002338] 2016-04-01 20:30:00 Bayer Leverkusen - Wolfsburgx;