Sportfogadás

Hihetetlen csalás miatt meszeltek el több teniszbírót

Címkék:

A szóban forgó két bíró az eredményjelzőt manipulálta meg, ezáltal előnyt élveztek a bukmékerekkel szemben.

Mint arról a The Guardian beszámolt a héten, egy kazah, egy török és egy ukrán bíró ellen indult eljárás a napokban, akik az ITF szervezet Future tornáin manipulálták az eredményjelzőt, így a sportfogadók előnyhöz juthattak a fogadóirodákkal szemben. A sporik nemes egyszerűséggel késve írták be az aktuális pontokat, ezáltal egyesek már akkor fogadhattak az irodánál a következő pont nyertesére, amikor a labdamenetet már lejátszották.

A tenisz, mint sportág, egyre nagyobb pofonokat kénytelen elviselni

A cikk emlékeztet, tavaly februárban Kirill Parfenovot, egy kazah játékmestert azért tiltottak el örökre, mert a Facebookon akart kapcsolatba lépni más bírókkal, hogy manipulálják a mérkőzéseket. Nem ő azonban az egyetlen, akit a közelmúltban eltiltással sújtottak, a horvát Denis Pitner augusztusban kapott egy 12 hónapos büntetést, sportfogadás vádja miatt.

A brit lap beszámolója szerint egyes kisebb ITF-tornákon olyan rendszert alkalmaznak, amely által a játékvezetők maguk tudják frissíteni az egyes live-score oldalak és fogadóirodák eredményjelzőit, amely az élő fogadások esetében nagyon könnyen kijátszható. A kérdéses esetekben például nem csak hogy egy perces késéssel írták be az adott pontot a rendszerbe a bírók, de jelezték is a hivatalosan még le nem játszott pont nyertesét tableten társaiknak, akik ezáltal megfogadták a már nyertes tippet.

A manipulált mérkőzések főleg kelet-európai ITF Future tornákon voltak, olyan mérkőzésekről, amelyeket nem közvetített a televízió.