Darts-vb

Chisnallnak lehet ellenszere a "kígyómarásra"

  • hatharom.com

Zseniálisan nagy meccset hozott tegnap este a holland rangadó, de ideje felocsúdni az ámulatból, és koncentrálni a mai napra, unatkozni ugyanis ezúttal sem fogunk, káprázatos párosítások az év utolsó játéknapján, a tét pedig a legjobb nyolc közé jutás. Szerdán teljessé válik a negyeddöntős mezőny, három hely kiadó még, melyért többek között Phil Taylor is harcba száll az est folyamán.

Profi darts-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Az est rögtön egy csúcsderbivel veszi kezdetét, a tavalyelőtti döntős Peter "Snakebite" Wright és a másik szervezetnél 2010-ben vb-finálét játszó Dave Chisnall főszereplésével. A mérkőzés rangját jól mutatja, hogy az idei Premier League mezőnyében mindketten ott voltak. A torna előtt nem tartoztak a topfavoritok közé, de a Michael van Gerwen, Phil Taylor, Gary Anderson trió után ők következtek, a világelső búcsújával pedig megnyílt számukra az út a döntő felé, bár így is pokoli nehéz dolguk lesz. 

Vegyél részt a PDC Hungarian Fan Club hatharom.com főtámogatásával zajló nyereményjátékán, ahol a fődíj egy 43 colos LG Smart TV! A részletekről a www.pdcfanclub.hu-n és a Sport TV élő közvetítéseiből értesülhetsz!

Nem csak azért várható nagy meccs, mert két magasan jegyezett játékos találkozik, hanem mert eddig csodás teljesítményt láthattunk tőlük az Ally Pally-ben. A negyedik kiemelt skót klasszis Keegan Brownt és Ronny Huybrechts-et is játszi könnyedséggel lépte le, igaz, mindkét játékos tudása alatt teljesített. Persze ez semmit nem von le Wright érdemeiből, aki viszont erős szintet hozott mindkét fellépése alatt. Chisnall szintén nem töltött sok időt a tábla előtt, Christian Kist ellen egy szettet veszített, Rowby-John Rodriguezt pedig nullára verte. Viszont mindkét meccse élvezhető volt, az ellenfelei igen jól dobáltak, és bizony észnél kellett lennie az angolnak, mert meg is szorongathatták volna.

Az egymás elleni mérlegük 9-1-4 Chizzy javára, és ami megfigyelhető, hogy az igazán rangos tornákon mindig neki sikerült nyernie. Ilyen volt az idei Grand Slam, ahol 5-2-re győzött, a World Grand Prix-n 2-1-re, a három Premier League meccsükön pedig két győzelem egy döntetlen a mérlege a skót ellen. Ami a 13. helyen kiemelt angol ellen szól, hogy soha nem jutott még be a legjobb nyolc közé, ugyanakkor nála megfigyelhető, hogy hol itt, hol ott nyújt kiemelkedőt. Korábban már a hatharom.com-on is pedzegettük, elképzelhető, hogy ez az év lesz, amikor Londonban is kijön neki a lépés.

Ami eddig Chisnall játékában tapasztalható volt a világbajnokságon, hogy elképesztő nyomást tett hátsó pályáról az ellenfeleire. Különösen igaz volt ez a Kist elleni találkozóján, a holland nem dobta rosszul a tömeget, de alig-alig volt olyan legje kezdésből, amikor nyugodtan dobhatott a duplára, folyamatosan ott lihegett a nyakában az angol. Ha ezt képes megismételni Chizzy, akkor Wright is kemény este elé néz. Nálunk egy hajszállal esélyesebb az angol, és miután a bukmékerek őt tartják az esélytelenebbnek, így az érték egyértelműen az ő szorzójában van.

Peter Wright-Dave Chisnall
Hatharom-tipp: Chisnall jut tovább
1.95 @ TippmixPro

A várhatóan parádés meccset hozó Wright-Chisnall után nem lesz egyszerű dolga az angol Alan Norrisnak és a walesi Mark Websternek fent tartani a szintet. Talán ez ígérkezik a legkevésbé kecsegtető párosításnak, bár itt is egy korábbi BDO vb-döntős és egy PDC vb-elődöntős találkozik. Norris volt eddig a meggyőzőbb, de a rutin egyértelműen Webby mellett szól, meglátjuk az angol képes-e hozni a legjobbját az egyre növekvő tét alatt is.

Az utolsó nyolcaddöntős meccsen a 16-szoros világbajnok Phil Taylor és a 2006-ban a másik szervezetnél trófeát nyerő Jelle Klaasen csap össze. A holland bombaformában kezdte a tornát, a második fordulóban viszont rettentően szenvedett, ugyanez viszont igaz Taylor szereplésére is. Mindkettejük esetében nagy kérdés, hogy melyik játékukat veszik elő? Könnyen megégetheti magát az angol legenda, ha olyan gyengén játszik, mint Kevin Painter ellen. Igaz, a gyengélkedésben nagyban közrejátszott az is, hogy hatalmas riválisok, és nem ápolnak jó viszonyt egymással, a nagy akarás pedig görcsösségbe ment át még Taylornál is. Klaasen egyébként ezeket a szinteket nem tudta eddig megugrani a profik között, és könnyen lehet, hogy most is mentálisan marad majd alul.

A tizenkettedik játéknap (december 30, szerda) programja:
Kezdés Játékos Odds (TippmixPro) Játékos Odds (TippmixPro)
20:00 Peter Wright 1.70 Dave Chisnall 1.95
21:30 Alan Norris 1.95 Mark Webster 1.65
23:00 Phil Taylor 1.20 Jelle Klaasen 3.70
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a darts-kibeszélőben, a tippjeinket pedig keresd a Logibet.com-on és aProtipp-rendszerben!