Bundesliga

Laza meccs előtt a Dortmund

  • hatharom.com

A Dortmundnak nem okozhat gondot az eltiltásokkal és sérülésekkel tizedelt Frankfurt legyőzése hazai pályán.

A BVB ezúttal a Frankfurt ellen parádézhat.

Roppant fontos mérkőzést nyert meg a Dortmund az elmúlt héten, hiszen az egyik legnagyobb ellenlábasát, a Wolfsburgot sikerült legyőznie a sárga-feketéknek, méghozzá idegenben. A siker főleg úgy ér sokat, hogy a Farkasok a 90. percben büntetőből egyenlítettek, de a BVB nem tört össze, sőt, a bekapott gólnak köszönhetően új erőre kapott, s végül a ráadásban a maga javára döntötte el a találkozót.

Thomas Tuchel fiai csütörtökön azonban vereséget szenvedtek a PAOK ellen a Signal Iduna Parkban, azaz nem hangoltak túlságosan jól hétvégi bajnokijukra. Ám, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy az a meccs nem osztott, szorzott továbbá egy igen vegyes csapattal léptek pályára a sárga-feketék az Európa Ligában, akkor megállapítható, hogy a kulcsemberek kipihenték magukat a Frankfurt ellen, ami pozitívum az év ezen szakaszában.

[2002229] 2015-12-13 17:30:00 Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurtx

Avagy a dortmundiak biztosan nem veszik félvállról a hátsó régióban tanyázó piros-feketéket, akik nem is oly rég gól nélküli döntetlent játszottak a Bayern München ellen. Ám azóta sok víz lefolyt a Dunán, a vendégek pocsék formában vannak, utolsó három meccsüket például zsinórban elveszítették.

Mindez annak köszönhető, hogy a frankfurtiaknál rengeteg a sérült, mivel Anderson, Sonny Kittel, Johannes Flum és Luc Castaignos is maródi, de szegény csapatot még az ág is húzza, mivel Marco Russra, Carlos Zambradóra és Marc Stendrára eltiltás miatt nem számíthat Armin Veh mester. Avagy egy nagyon tartalékos, alkalmi kezdőcsapattal futhat ki az Eintracht a Signal Iduna Park gyepére, ami egyáltalán nem a vendégek malmára hajtja a vizet.

Mivel a hazaiaknál csak Ilkay Gündoganra nem számíthat a szakvezetés, a csapat lényegesen erősebb, mint vasárnapi ellenfele, hazai pályán játszhat, s a felek legutóbbi négy dortmundi meccsén rendre a BVB nyert simán, mindezek után szerintünk a Borussia magabiztosan, legalább három góllal legyőzi a Frankfurt csapatát és tovább tapad a Bayern Münchenre.

Európai hendikepes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Dortmund -2 Döntetlen (Dortmund -2) Frankfurt +2
1.95 3.95 2.55
[2002229] 2015-12-13 17:30:00 Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurtx;