Európa Liga

Tényleg ekkora favorit az Eintracht?

  • gb1

A Frankfurt és a Basel számára sem a legideálisabb a nyolcaddöntő időzítése, de az első meccs nagyon a németeknek áll.

Kamada csúnyán elintézte a Salzburgot. Fotó: Eintracht Official

Csütörtökön a nyolcaddöntők első felvonásaival folytatódik az Európa Liga egyenes kieséses szakasza. A kora esti sávban helyet kapó német-svájci klub összecsapáson nagyon a hazaiaknak áll a zászló, de vajon tényleg ennyire leírhatjuk Baselt?

{"headTitle":"Eintracht Frankfurt-FC Basel","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-12 18:55","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Frankfurt","odds":"1.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Basel","odds":"5.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

A mérkőzés időzítése egyik félnek sem túl ideális, csak nem ugyanolyan okból. A Basel ugyanis a koronavírus miatti bajnoki korlátozások végett két hete nem lépett pályára, így könnyen lehet, hogy nem találja majd a ritmust a csapat. Azt mondjuk a Frankfurt sem találja, csak Adi Hütter fiai a stabilitás terén romlottak jelentősen a tavalyi szezonhoz képest, ugyanis egy-egy sikert jellemzően rögtön kudarc követ.

A Sasok kerete természetesen erősebb és a garnitúra tapasztaltabb is a csütörtöki ellenfélnél, de ezek mellett is akad bizalomra okot adó előjel. Az EL egyenes kieséses szakaszában még soha nem kapott ki a Frankfurt (3GY, 3D) és a sorozatban már megelőzte a Schalkét a győzelmi örökranglistán (18). Kevésbé biztató, hogy a hétvégén sima 4-0-lal intézte el őket a Leverkusen és, hogy az utóbbi hat tétmeccsből csak kettőt sikerült megnyerniük.

A keretet tekintve a hétvégéhez hasonlóan Marco Russ, Bas Dost és Lucas Torro játéka is kérdéses. Daichi Kamada nem lepődnénk meg, ha magtarthatná helyét Danny da Costa kárára, hiszen továbbra is  remek formában focizik. A vendégeknél egy sor hiányzó nehezíti a helyzetet, Kevin Bua, Luca Zuffi, Ricky van Wolfswinkel, Zdravko Kuzmanovic és Jasper van der Werff is sérültek, de legalább visszatérhet eltiltásából Omar Alderete és a pazar formát mutató Frei is a pályára várható.

Jelen formákat tekintve kicsit úgy érezzük, hogy túlárazták a Baselt, de miután a Frankfurt az utóbbi 5/6 hazai EL-meccsét megnyerte, mégsem merünk ellenük fogadni. A svájciaknak viszonylag könnyű útja volt idáig és idegenben vegyes képet mutattak - az otthon piszok nehezen legyűrhető Getafét például legyűrték, de a Krasznodarral és a Trabsonsporral sem bírtak. Mindenesetre a döntetlen azért jócskán benne van a levegőben, de a piacok állása alapján inkább a gólváltásnak szavazunk bizalmat.

{"headTitle":"Eintracht Frankfurt-FC Basel","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-12 18:55","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

>>>Hatalmas oddsok a pályán! Regisztrálok a TippmixPro-ra a magasabb szorzókért!<<<