Darts

Van tippünk a Taylor-Anderson csúcsderbire is

  • hatharom.com

Egy "tutival", egy lutrival és egy value bettel jelentkezünk a Players Championship Finals első fordulójára.

Az első forduló "tutija"

Az egykori vb-döntős skót Peter Wright csodás hétvégét szerzett Glasgow-ban a hazai szurkolóknak, ugyanis nagyszerű játékkal jutott el a World Series of Darts fináléjába. Sokáig úgy tűnt, hogy ő lesz az, akinek sikerül megállítania a világelső Michael van Gerwent, de végül a legfontosabb nyilai célt tévesztettek, így még várnia kell az első major tornagyőzelmére. Lehet nem sokáig? Itt a Players Championship nagydöntőjében ugyanis elég baráti sorsolást kapott. De ne rohanjunk ennyire előre, először az első körös meccsét vegye sikerrel, amelyen ellenfele az egykor szebb napokat látott Steve Beaton lesz. A rutinos angol játékos a Grand Slamen továbbjutott a csoportjából, de mindezt két vereséggel és éppen pluszos legaránnyal tette, szóval ettől az eredménytől ne ájuljunk el. Azt el kell ismerni, hogy jobban játszott, mint a szezon első felében, de ez ezen a szintén még mindig csak egy közepes teljesítménynek felel meg, Wright pedig ennél stabilan magasabb szinten játszik. Ha megnézzük a skót idei szezonját, a World Grand Prix-t leszámítva, nem volt olyan torna ahol az első meccsén kikapott, de ott is csak azért, mert pechje volt a sorsolással és a top 10 kapuján kopogtató Dave Chisnallt kapta. 

Peter Wright-Steve Beaton
Hatharom-tipp: Wright
TippmixPro @ 1.20

Az első forduló legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

Ilyen is csak a Players Championship nagydöntőjében fordulhat elő, hogy a világranglista-második és -harmadik helyezettje rögtön az első fordulóban összekerül. Gary Anderson és Phil Taylor sem brillírozott idén a PC állomásain, így előbbi csak a 12. utóbbi pedig a 24. legtöbb pontot szerezte, így pont egymás ellen kell megküzdeniük. Az egésznek külön pikantériát ad, hogy ugyebár az előző világbajnokság fináléját is ők vívták. Azóta jó néhányszor találkoztak már, a Premier League meccseiken kívül rendre az angol legendának sikerült nyernie. Az utóbbi időben mutatott formájuk alapján most is neki áll a zászló. Az őszi-téli darts maratont  Anderson kezdte jobban, az Európa-bajnokságon döntőzött, az elmúlt két versenyen, a Grand Slamen és a World Series of Dartson viszont egyértelműen Taylornak ment jobban. A skótnál fejben nem klappol minden, egy kicsit talán elveszítette a fonalat, így mi az "öregnek" szavazunk bizalmat.

Gary Anderson-Phil Taylor
Hatharom-tipp: Taylor
TippmixPro @ 1.65

 

Az első forduló lutrija

Az angol Michael Smith idén az egyik legjobb volt a Players Championshipen, hiszen a második legtöbb pontot gyűjtötte. Ennek köszönhetően a világelsőt elkerülte, sőt, több nagyágyút is, így ha előveszi a legjobb játékát, akár messzire is juthat, a sorsolása ugyanis nem olyan nehéz. Első feladata Jamie Caven legyőzése lesz, akinek éppen sikerült a legjobb 32 között végeznie. Volt már sokkal jobb formában is a leicesteri kedvenc, nem tudta túlélni a Grand Slam és a World Series nagydöntőjének selejtezőjét sem, így tétmeccset a profik között legutóbb bő egy hónappal ezelőtt játszott. Smith-nek jobban sül a keze, néhány hete első major elődöntőjét ünnepelhette, Cavent pedig az elmúlt három meccsükön háromszor verte. Ezek fényében nálunk egyértelműen a fiatal angol a mérkőzés favoritja.

Michael Smith-Jamie Caven
Hatharom-tipp: Smith
TippmixPro @ 1.40

 

További darts-tippekért látogass el a Logibet.com-ra!