Bundesliga

Tovább menetelhet a Dortmund

  • hatharom.com

Zsinórban nyolcadik győzelmét arathatja a Dortmund pénteken Hamburgban.

Folytathatja menetelését a Dortmund.

Az előző szezonban a Dortmundnak egyszer sem sikerült legyőzni a Hamburgot, sőt a sárga-feketék még csak gólt sem tudtak szerezni a megrendezett két mérkőzésen az északiak ellen. Véleményünk szerint a BVB ezúttal magabiztosan győzi le a kék-fehéreket.

Thomas Tuchel gárdája ugyanis bombaformában van, hiszen legutóbbi hét tétmérkőzését egyaránt megnyerte, méghozzá úgy, hogy ezen ütközeteket alatt 27-szer (!) talált be az ellenfelek hálójába. Különösen Pierre-Emerick Aubameyang van elemében, hiszen a támadó idei 20 meccsén már 22-szer (!) köszönt be. Az előző szezonhoz képest a védelem is jól állja a sarat, vagyis tényleg nagyon egyben van az idei BVB. Ezt a tabellán elfoglalt helye is jól tükrözi a vendégeknek, mivel a dortmundiak már a második pozícióban tanyáznak, nyolc ponttal megelőzve a harmadik helyezett Wolfsburgot és öt egységgel lemaradva az éllovas Bayern München mögött.

[2002204] 2015-11-20 20:30:00 Hamburg - Borussia Dortmundx

Ami a hazaiakat illeti, a hamburgiak az utóbbi évekhez képest több pontot gyűjtöttek a szezon eddigi szakaszában, azonban ezt csak a szerencséjüknek köszönhetik, mivel a HSV játéka koránt sem tökéletes. A kék-fehérek védekezése kritikán aluli, a válogatott mérkőzések adta szünet előtt speciel boldog, boldogtalantól kaptak gólt. Támadójátékuk pedig erősen dadog, hiszen nagyon kevés helyzetet dolgoznak ki, s azok kihasználásával is komoly problémák vannak. Ezért is játszott a Hamburg a Heracles ellen edzőmérkőzést, ahol Bruno Labbadia fiai ugyan ötször találtak a hálóba,  azonban a holland csapat és a BVB között ég és föld a különbség.

Összességében úgy véljük, hogy noha a válogatott mérkőzések után mindig nehéz pályára lépnie egy olyan csapatnak, amelyben hemzsegnek a sztárok, azonban perpillanat minden jel arra mutat, hogy a Dortmund magabiztos, legalább kétgólos sikert arat pénteken a kikötővárosban.

Európai hendikepes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Hamburg +1 Döntetlen (Dortmund -1) Dortmund -1
3.00 3.70 1.80
[2002204] 2015-11-20 20:30:00 Hamburg - Borussia Dortmundx;