Átigazolások

Összekapja magát a Milan a transzferpiacon?

  • gradessaint

Topkategóriás csatárt vett a Milan, és ha hinni lehet a pletykáknak, itt nem is akar megállni Berlusconi.

Egyre több helyen olvasni - és most nem a Sun, Bild, goal.com-féle pletykalapokra gondolok -, hogy a Milan visszatér a transzferpiacra, és végre valahára komoly pénzt tesz le egy komoly játékosért, ahelyett, hogy a nagyok szemetéből válogatna. 

Szó volt arról, hogy esetleg visszaveszik Ibrát, de a svéd azt mondta, inkább marad Párizsban, ahol azért legalább papíron van némi esélye megnyerni a gyűjteményéből fájóan hiányzó BL-serleget. A MIlan idén tizedik lett a Serie A-ban, szóval nemhogy a BL-ben nem indul, de az EL-szereplésnek sem volt még a közelében sem.

Innen nézve elég komoly bravúr, hogy be tuják szákolni Jackson Martínezt, a Porto körülrajongott csatárát. A kolumbiai három szezon alatt összesen 67 bajnoki gólt lőtt a portugál ligában, ez ha nem is brutális, de elég tekintélyt parancsoló statisztika. Emellett a BL-ben is bepörgetett néhányat, sőt az idei évadban ő volt az utóbbi időszak - ez cirka 8-9 évet jelent - legjobb Portójának kezdő csatára is.

Martínez már nem fiatal, októberben lesz 29 éves, valószínűleg ez volt az oka, hogy nem egy igazán komoly sztárcsapat vette meg. Mondjuk az is igaz, hogy viszonylag későn, 25 éves kora után érkezett Európába, korábban hazájában és Mexikóban focizott, nem rosszul. A kolumbiai válogatottban 35 meccsen 10 gólja van, ez nem valami acélos mérleg, de ne feledjük, az utóbbi éveket jobbára Falcao árnyékában töltötte.

Ha hihetünk a híradásoknak, akkor a Milan 35 millió eurót fizet a játékosért, akinek ez volt a szerződésében rögzített kivásárlási ára a Portónál. A portugálokat valószínűleg nem érte váratlanul Martínez távozása, hiszen egyből az átigazolási időszak első napján csatárt igazoltak, Alberto Buenót csábították el a Rayo Vallecanótól. A spanyol csatár idén 17 góljával a La Liga második legjobb hazai góllövője lett - csak a baszk Aduriz lőtt nála is többet, eggyel -, mi akkor írtunk róla legutóbb, amikor tizenöt perc alatt négy dugóval keserítette a Levantét.

Martínezt a Milan mellett a csatárt kereső Arsenal is csábította, állítólag, de kötve hiszem, hogy, ha komoly lett volna az érdeklődés, akkor a kolumbiai a Milant választja. Wenger valószínűleg csak puhatolózott, de a játékos kora és borsos ára elrettentette, és egyébként is az hírlik, hogy nem nagyon akar ismét csatárt igazolni - tavaly Danny Welbeckért fizetett nevetségesen nagy összeget, négy bajnoki gólért cserébe -, inkább átneveli az eredendően szélső Theo Walcottot.

A Milan ezzel az igazolással komolyat erősödik, végre lesz komolyan vehető csatára a gárdának - tavaly a középpályás Ménez volt a házi gólkirály -, de, ha hinni lehet a pletykáknak, akkor ez csak a kezdet, Berlusconi és Galliani további erősítéseken töri a fejét. Én a magam részéről szívesen megnéztem volna Martínezt a Premier League-ben, ott talán még jobban érvényesült volna a varázslatos fizikuma, de mivel emellé kifejezetten okosan is helyezkedik, szerintem Olaszországban is megállja majd a helyét. Meglátjuk.

Az viszont kellemes meglepetés, hogy egyelőre egyáltalán nem megy az agyamra az átigazolási szezon, sőt,eddig kifejezetten izgalmas és érdekes pletykákat látok-hallok. Kíáncsi vagyok, meddig marad így a dolgok állása.