Átigazolás

Di María rekordot döntött, és a Manchester Unitedé - hivatalos

Ángel Di María átigazolásának története véget ért, a Manchester United bejelentette, hogy megszerezte őt a Real Madridtól.

Di María a Unitedé

Szokatlan módon nyilvánosan kihirdette a középpályás átigazolási árát a Manchester United, de valószínűleg csak azért, mert a Realnak kifizetett 59,7 millió font brit rekordnak számít.

Ötéves szerződést kötöttek Di Maríával, aki az argentin Rosarióban nevelkedett, majd 2007 és 2010 között a Benfica játékosa volt, mielőtt Madridba igazolt volna. Egy-egy spanyol és portugál bajnoki címet nyert, elhódította a Bajnokok Ligája trófeáját, az argentin válogatottal pedig vb-ezüstöt szerzett.

"Nagyon örülök, hogy a Manchester Unitedhoz csatlakozhatok. Nagyon élveztem a Spanyolországban töltött időszakomat, és sok klub érdeklődött irántam, de a United az egyetlen csapat, amelyért elhagytam volna a Real Madridot" - udvarolt bemutatása alkalmával a középpályás, akit sokan a Királyi Gárda tavaszi BL-győzelme egyik főhősének tartanak, így értetlenül állnak az átigazolása előtt. Ugyanakkor a Real Madrid megszerezte James Rodríguezt és Toni Kroost a középpályára, Di María pedig nem akart velük versengeni a kezdőcsapatbeli helyéért.

A Manchester Unitedben valószínűleg nem lesz kérdéses a helye, hiszen a Vörös Ördögök a tavalyi gyatra bajnoki szereplés után a Premier League idei szezonját is csak egy vereséggel és egy döntetlennel kezdték.