Német Kupa

Klopp a győzelem mellett Reus visszatérését is ünnepelte

A Borussia Dortmund a meccset a hajrában eldöntve 4-1-re győzött a Stuttgarter Kickers ellen a Német Kupa első fordulójában. A VfB Stuttgart máris kiesett a sorozatból.

A Dortmundban kezdő volt a világbajnokság előtt megsérült Marco Reus és a már korábban kidőlő Neven Szubotics is, és a vezetőedző legalább annyira örült a visszatérésüknek, mint a háromgólos végső különbség ellenére nem olyan könnyen kiharcolt győzelemnek.

A látszat csal, Klopp boldog volt - Fotó: AFP

"Reusnak már nincsenek problémái. Edzésen már eddig is kiemelkedő volt, de persze a meccsszituáció mindig más. Szüksége lesz még néhány mérkőzésre. Mindenesetre most is játszott 60 percet, ami számunkra nagyon fontos" - mondta a tréner.

Pierre Aubameyang két gólt szerzett a mérkőzésen, aki szerdán a Bayern München elleni Szuperkupa-meccsen is eredményes volt. Klopp nem is felejtette el megdicsérni a jól sikerült hét után.

"Számomra ő egy rendkívül izgalmas játékos. Sokat erősödött a labdás játéka. Nagyszerű tehetség" - lelkendezett az edző.

A szintén első osztályú VfB Stuttgartnak nem sok öröme volt, hiszen kikapott a Bundesliga 2-es Bochumtól, így kiesett.

"Tavaly a Frankfurttal nyertem itt, szóval most 1-1. Persze ez most keveset segít rajtam. Összességében megérdemelten nyert a Bochum. Nagyon nehéz volt, mert korán kaptuk az első gólt. Mi ugyanakkor nem voltunk elég veszélyesek, sokszor hektikusan játszottunk. A szünet után újra gyorsan nőtt a hátrányunk egy remek kontra után. Onnantól egyáltalán nem voltunk urai az eseményeknek. Az ellenfél lőhetett volna még gólt, nekünk viszont nem volt igazi esélyünk. Megérdemelten kaptunk ki" - összegzett Armin Veh, aki szűk hat év után tért vissza a Stuttgarthoz, és nem épp a legjobban kezdett.

Az egyetlen szombaton játszó magyar érdekeltségű csapatból, a Greuther Fürth-ből kimaradt Korcsmár Zsolt, együttese nélküle is 3-0-ra verte az amatőr Waldkirchet.

[1710770] 2014-08-16 15:30:00 St.Kickers - Borussia Dortmundx;[1710763] 2014-08-16 15:30:00 Bochum - VfB Stuttgartx;[1710794] 2014-08-16 15:30:00 SV Waldkirch - Greuther Fürthx;