Átigazolás

Mandzukic megérkezett, és aláírt az Atléticóhoz

Négyéves szerződést kötött az Atlético Madrid együttesével a Bayerntől érkező horvát csatár, Mario Mandzukic.

Mandzukic megérkezett Madridba

Matthias Sammer, a Bayern München sportigazgatója néhány napja már bejelentette, hogy megállapodtak az Atléticóval, de akkor még nem írták alá a szerződéseket. Mostanra ez is megtörtént, Mandzukic pedig átment a szükséges orvosi vizsgálatokon is. Csütörtökön érkezett meg Madridba a horvát csatár, ahol gyerekek tömege köszöntötte, mivel új klubja épp egy alapítványi rendezvényt tartott edzőközpontjában.

"Mario Mandzukic megszerzése remek hír, mert megvannak a képességei, amiket mi keresünk ezen a poszton. Erős csatár, remekül passzol, és keményen lő. Vele már magasan nyomást gyakorolhatunk az ellenfeleinkre, mivel rengeteget dolgozik védekezésben is. A legmagasabb szinten játszott, egy igazi győztes, aki megnyerte a legnagyobb címeket" - lelkendezett új egyesülete sportigazgatója, José Luis Pérez Caminero.

Mandzukic valóban sokat tehet azért, hogy az Atlético sikerrel próbálkozzon meg a bajnoki címvédéssel - noha Diego Simeone a hírek szerint elsősorban Álvaro Negredót szerette volna a Manchester Citytől -, de a fogadóirodák nem tartják esélyesnek a Matracosokat az új szezonban.

Primera División 2014-15
oddsok a bajnoki címre
       
Real Madrid 1.83 1.91 1.85
Barcelona 2.10 2.10 2.10
Atlético Madrid 15.00 13.00 15.00