Férfi kézilabda-vb

Sok hiba után háromgólos előnyben a Mocsai-csapat

25-22-re győzött Veszprémben a magyar férfi kézilabda-válogatott, így háromgólos előnyben várhatja a Szlovénia elleni vb-selejtező visszavágóját.

Kiválóbban aligha kezdhetett volna a magyar csapat, amely 3-0-ra, 4-1-re, majd 6-3-ra is vezetett. Ezt az időszakot azonban kihagyott ziccerek sora követte. Hiába remekeltünk védekezésben és szereztünk labdákat, sok volt a hiba elöl. Felzárkózásuk (6-5) után azonban újra leszakadtak a szlovénok (10-6), de az első félidő utolsó harmada egyértelműen az övék volt.

Könnyű is lehetett volna, de nehéz lesz a visszavágó - Fotó: MTI, Kovács Anikó

Mikler és a védőfal összhangja eltűnt, ennek köszönhetően Natek villoghatott, miközben a mieinknél Ilyés egyedül vitte előre a csapatot. Nagytól az MKB-MVM Veszprém BL Final Fourban látott meccseihez hasonlóan ezúttal sem láthattunk sok jó lövést, a bejátszásai azonban parádésak voltak, csak épp a társak továbbra sem tudták belőni a ziccereket.

13-12-re vezetni tudott Szlovénia, de szerencsére a magyar válogatott nem omlott össze, és a félidőre egygólos előnyt harcolt ki. (16-15)

A szünet után a védekezés és a kapusteljesítmény óriásit javult, húsz percen keresztül csak négy találatot engedélyeztünk a vendégeknek. Sajnos eközben a támadójáték továbbra sem volt tökéletes, de az előnyünk fokozatosan nőtt. Az utolsó tíz perc kezdetén, 24-19-nél volt a legnagyobb, ezt követően egy kapott gól után azonban hiába támadhattunk többször is az öt találatnyi különbség visszaállításáért, nem jártunk sikerrel.

Kilenc percen át eredménytelen volt csapatunk, amely ráadásul már a helyzeteket is jóval nehezebben alakította ki. Nagy láthatóan alig bírta lábon a végét, de mások is nagyon elfáradtak. Talán ezért sem sikerült nagyobb előnyt kiharcolni, 25-22-re nyertük meg a mérkőzést.

A visszavágót egy hét múlva, június 15-én játsszák a szlovéniai Velenjében. A hatharom.com élő szöveges közvetítésben számol be az eseményről.

Férfi kézilabda-vb
selejtező, első mérkőzés
Magyarország-Szlovénia 25-22 (16-15)
Veszprém, vezették: Stolarovs, Licis (lettek)
 
Magyarország: Mikler, Tatai (kapusok), Ancsin, Balogh, Császár 2, Gulyás, Harsányi 9, Ilyés 3, Iváncsik G. 3, Lékai 1, Nagy L. 1, Putics 2, Schuch, Szöllősi Sz.., Vadkerti 1, Zubai 3
szövetségi kapitány: Mocsai Lajos
 
Szlovénia: Prost, Skof (kapusok), Bezjak 3, Bombac 1, Bundalo, Dolenec, Gaber, Gajic 9, Kavticnik, Miklavcic, Natek 4, Nosan, Pucelj, St. Skube 2, Spiler, L. Zvizej 3
szövetségi kapitány: Boris Denic
Élő közvetítés: Magyarország-Szlovénia kézi vb-selejtező 2014-06-08x