Férfi kézilabda BL

A franciák nem adják fel, a Veszprémet sem altathatja el az előny

Egyöntetűen állítják az MKB-MVM Veszprém játékosai és vezetői, hogy még nem ért véget a Paris Saint-Germain elleni párharc a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Mikkel Hansenre és társaira a visszavágón is jó lesz odafigyelni - Fotó: L'Équipe

"Ez egy top meccs volt" - mondta a 28-26-os veszprémi sikerrel zárult első mérkőzésről a magyar bajnok vezetőedzője, Carlos Ortega az mkb-mvmveszprem.hu-n. "Az első 15 percben fantasztikusan védekeztünk, utána a PSG megmutatta, hogy milyen erős, ötgólos előnyünket azonnal eltüntették. Nem szabad megállnunk, nincs még vége a párharcnak. Elégedett vagyok a játékosaimmal, remélem bejutunk első alkalommal a négyesdöntőbe!"

"Nagyon nehéz meccs volt" - értékelt Nagy László, aki kilenc góljával a bakonyiak legeredményesebbje volt. "Az első félidő elején jól védekeztünk, utána sok hibát vétettünk. Megfordították az eredményt, de most boldognak kell lennünk, itt nyerni nem egyszerű dolog. Van még egy visszavágó, a két gólos győzelem nem szabad, hogy elaltasson bennünket. Otthon saját közönségünk segítségével van esélyünk a legjobb négy közé jutás kiharcolására."

Philippe Gardent, a párizsiak trénere egyetértett kollégájával abban, hogy két nagy csapat nagy meccse volt a szombat délutáni. "Elégedett vagyok, mert vissza tudtunk jönni a nagy hátrányból, jövő héten ez adhat alapot a siker kiharcolásához" - fogalmazott a franciák mestere.

Patrice Annonay, a PSG kapusa gratulált a Veszprémnek, majd hozzátette, szerinte mindkét csapat intenzíven és keményen kézilabdázott. "Megmutattuk, hogy egyes időszakokban jól tudunk játszani. Úgy érzem, ki tudjuk harcolni a továbbjutást Veszprémben, de pokolian nehéz lesz" - mondta a hálóőr.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája
negyeddöntő, első mérkőzés
PSG-Handball (francia) - MKB-MVM Veszprém 26-28 (14-12)
Gólszerzők: M'Tima 5, M. Hansen 4, Kopljar 4, Melic 4/4, Vori 3, Narcisse 3, Abalo 2, Hallgrímsson 1, illetve Nagy 9, Ilic 7/4, Sulic 3, Ugalde 2, Iváncsik G. 2, Chema 2, Iváncsik T. 2/2, Gulyás 1
 
Később:
18:30: Metalurg Szkopje (macedón)-THW Kiel (német)
 
Vasárnap játsszák:
19:15: Rhein-Neckar Löwen (német)- Barcelona (spanyol)
 
Hétfőn játsszák:
19:00: Flensburg-Handewitt (német) - Vardar Szkopje (macedón)
 
A visszavágókat egy hét múlva rendezik.