Német foci

Idegenben jó lenne az iksz

A Bundesliga 14. fordulójának nyitómeccsén két hasonlóan gyatra szezonkezdést produkáló csapat, a Freiburg és a Hamburg csap össze egymással.

    
Freiburg Döntetlen Hamburg
2.40 3.20 2.85

Első körben nézzük meg miben hasonlít a két gárda. Nos amellett, hogy szomszédok a tabellán (15.-16.), és a kiesőzónától való távolodás a céljuk, mindketten sok gólt kapnak, és keveset rúgnak. 

Az eddigi 13 forduló alatt - holtversenyben a tök utolsó Kölnnel - a Freiburg kapta a legtöbb gólt (25), és szerezte a 3. legkevesebbet (9). Otthoni mérlegük ehhez képest meglepően jó, mondhatnánk tipikus hazai csapat, bár ez azért erős lenne, mindenesetre 7 kör után a mérlegük 2-4-1, és a 25 bekapott gólból csak 6-ot szenvedtek el saját közönségük előtt, cserébe 7-et lőttek az ellenfeleknek. 11 pontjukból tehát 10-et a Schwartzwald-Stadionban gyűjtöttek. Győztes meccsről érkeznek, múlt szombaton a Mainzot 2-1 arányban verték. Christian Streich feje a sérültek miatt is főhet, ugyanis 9 játékosa szenved kisebb-nagyobb bajoktól. A célkereszt már ott van a tarkóján, szóval a péntek estihez hasonló alsóházi meccseket kötelező lenne lehozniuk.

Petersen és társai újabb győzelemre törnek péntek este. fotó: bundesliga.com
A Hamburg az utóbbi években a tűzzel játszik, hiszen többször is csak osztályozó által tudott bennmaradni az élvonalban. Köszönhetően a kisebb feltámadásnak, amit az utóbbi hetekben produkálnak - 3-ból 2 győzelem - jelenleg épphogy beférnek a Freiburg elé. A Hoffeinheim ellen aratott meglepetés győzelem minden bizonnyal jó hatással volt Markus Gizdol csapatára, azonban ha idén nem akarnak a szokásos szezon végi gondokkal szembe nézni, idegenben is el kéne kezdeniük gyűjtögetni a pontokat. A nyitó fordulóban ugyan megverték a Kölnt, de azóta 5/5 zakó a mérleg, és 12 kapott gól mellett mindössze 3-at lőttek.

Legutóbbi 5 egymás elleni meccsük mérlege 4 döntetlen, és 1 győzelem a Freiburg számára - egy sovány 1-0 tavaly őszről.

Érik az újabb iksz?

Tudtad?

  • A Freiburg 7 hazai meccséből 6-szor maximum 1 gólt kapott
  • A Hamburg legutóbbi 5 idegenbeli meccséből 3-szor nem tudott betalálni
  • A Hamburg legutóbbi 5 meccsét bukta vendégként
[2544033] 2017-12-01 20:30:00 Freiburg - Hamburgx;
239384