Női kézilabda BL

Három magyar pályázat is befutott a négyes döntőre

  • MTI

Három magyar és egy szlovén pályázat érkezett be az Európai Kézilabda Szövetséghez (EHF) a női Bajnokok Ligája 2014-es négyesdöntőjének megrendezésére.

Elképzehető, hogy a Győri Audi ETO négyes döntőben készülhet címe megvédésére

Az augusztusi, rangos győri nemzetközi tornát szervező SportConcept menedzseriroda már kedden bejelentette, hogy jelentkezik a Final Fourra, ugyanakkor az EHF hivatalos honlapján pénteken megjelent közlemény szerint a Magyar Kézilabda Szövetség a Hungarofest Kft.-vel közösen, továbbá a Nexus Communication nevű cég is pályázik a rendezésre.

Érdekesség, hogy helyszínként mindhárom magyar jelentkező a Papp László Sportarénával kandidál. Egyedüli külföldiként a Krim Ljubljana pályázik. Az EHF végrehajtó bizottsága várhatóan szeptember 20-án dönt arról, lesz-e egyáltalán négyes döntő, és ha igen, akkor hol.

Mivel a női BL-selejtezői már zajlanak - az Ferencváros és az Érd most hétvégén érdekelt, míg a címvédő Győr alanyi jogon tagja a 16-os főtáblának -, ha lesz négyesdöntő, akkor menet közben kell módosítani a versenykiírást. Ezzel a korábban a hatharom.com-nak nyilatkozó Kelecsényi Ernő, a Győr elnöke nem értett egyet, elmondása szerint erőltetettnek érzi a szezon közbeni változtatásokat.