Felkészülés

Néhány játékos utolsó esélye következik - Scolari

Két barátságos mérkőzés vár szeptember elején a brazil labdarúgó válogatottra. Előbb Ausztráliával, majd Portugáliával találkozik a jövő évi világbajnokság házigazdája.

Scolari a Konföderációs Kupán látott csapatra épít - fotó: AFP

Brazília szeptember 7-én odahaza Ausztráliával, három nappal később pedig az Egyesült Államokban Portugáliával csap össze. Luis Felipe Scolari, a dél-amerikai gárda szövetségi kapitánya figyelmeztette játékosait, hogy ha nem igyekeznek, akkor kifuthatnak az időből és nem biztosíthatják helyüket a jövő évi vb-keretben.

"A Konföderációs Kupán sikerrel járt csapat magja jövő nyáron is szerepet kap - mondta Scolari. - Azok a játékosok kiváló teljesítményt nyújtottak, csak néhány változás jöhet a vb-keretben. Soha nem zárul be a válogatott ajtaja, de márciustól kiválasztom a 23-as keretet. Az ausztrálok és a portugálok elleni meccs néhány játékos számára az utolsó esélyt jelentheti."

Kaká és Ronaldinho kimaradt a mostani brazil keretből, míg a Konföderációs Kupán látott csapathoz képest ezúttal Maicon, Maxwell, Henrique és Ramires az új arc. Scolari ezúttal is ugyanazt a hat csatárt jelölte, aki a júniusi viadalon is szerepet kapott.

A brazil keret
Kapusok: Julio Cesar (QPR), Jefferson (Botafogo).
Védők: Daniel Alves (Barcelona), Maicon (Roma), Marcelo (Real Madrid), Maxwell (PSG), Thiago Silva (PSG), David Luiz (Chelsea), Dante (Bayern München), Henrique (Palmeiras).
Középpályások: Fernando (Sahtar Donyeck), Hernanes (Lazio), Luiz Gustavo (Wolfsburg), Paulinho (Tottenham), Ramires (Chelsea), Oscar (Chelsea).
Csatárok: Jo (Atletico Mineiro), Lucas Moura (PSG), Hulk (Zenit), Bernard (Sahtar Donyeck), Fred (Fluminense), Neymar (Barcelona).
[1526753] 2013-09-07 21:15:00 Brazília - Ausztráliax;[1460546] 2013-09-11 00:00:00 Brazília - Portugáliax;