Átigazolás

Marad még hely az akadémistáknak? Czvitkovics is Felcsútra igazolt

A Puskás Ferenc Akadémia FC leigazolta Czvitkovics Pétert a Debrecentől, és kettő plusz egyéves szerződést kötött vele.

Az alapvetően a fiatalok nevelésére építő akadémiai csapat négy meccsen három vereséggel és egy döntetlennel kezdte az OTP Bank Ligát, így érthető, hogy a vezetőség erősítések mellett döntött a bennmaradás érdekében. Ugyanakkor ennek valószínűleg épp a fiatalok egyéni fejlődése fogja a kárát látni. Czvitkovics mellett több idősebb vagy épp külföldi játékos is ott van már a keretben: Hajdúch, Fabio Guarú, Aposztolopulosz, Wague, Tóth Balázs, Luque, Uros Nikolics, Gallardo, Szakály Dénes és Zsolnai.

Czvitkovics Felcsútra igazolt - Fotó: pfla.hu

Nem mind alapemberek, és a bennmaradáshoz valószínűleg szükség is van rájuk, de épp az alapelv látszik sérülni.

Czvitkovics mindenesetre segíteni akar új klubján: "Bízom benne, hogy jó játékkal és ha lehet, gólokkal tudom segíteni új csapatomat. Ideje elkezdeni a felzárkózást, a pontgyűjtést, remélem, ehhez én is hozzá tudok járulni. A Debrecennel végigcsináltam a felkészülést, szerepeltem az Európa Liga-selejtező mérkőzésen, szerintem jó erőállapotban vagyok. Ha számít rám Benczés Miklós vezetőedző, akár a Kaposvár elleni szombati bajnokin bemutatkozhatok új csapatomban" - nyilatkozta a pfla.hu-nak.

A DVSC-hez 2012-ben a belga Kortrijktól hazatért középpályás az idény eddigi mérkőzésein az általa említett Európa Ligán kívül nem kapott lehetőséget, a Szuperkupa-döntőben és a bajnokságban sem játszott.

A Puskás Akadémia szombaton hazai pályán próbálhat javítani eddigi mérlegén az idényt szintén gyengén kezdő Kaposvár ellen.

[1480358] 2013-08-24 19:00:00 Puskás Akadémia - Kaposvárx;