MotoGP

Pedrosa sem úszta meg, szörnyű balesetet szenvedett - videó

A Német Nagydíj szombati délelőtti szabadedzésén óriásit bukott a Dani Pedrosa, aki vezeti az összetett pontversenyt a MotoGP-ben. A Honda spanyol versenyzője nem indult el a délutáni időmérőn, a chemnitz-i kórházba szállították kivizsgálásra.

Pedrosa az 1-es kanyarban bukott, felrepült a levegőbe majd ráesett bal vállára és karjára, végigcsúszott a betonon, a kavicságy állította meg. A pályakórházban kizárták a törést, de további vizsgálatokra mentőhelikopterrel Chemnitz-be szállították. A jelenleg is zajló időmérő edzésen nem indulhatott, de amennyiben egészségi állapota engedi, a holnapi futamon elrajtolhat, a szabadedzésen futott legjobb körideje alapján automatikusan befért a Q2-be.

Pedrosa egy nappal azután szenvedett balesetet, hogy fő riválisa, Jorge Lorenzo is bukott. Honfitársa visszalépett a vasárnapi Német Nagydíjtól, mivel két hete eltört kulcscsontjára esett, ismét meg kell műteni a címvédőt. A világbajnoki pontversenyt Pedrosa hatpontos előnnyel vezeti Yamahás üldözője előtt.