Átigazolás

Hamburgból pótolta Schürrlét a Leverkusen

  • Szabó András

Nem sokáig várt Rudi Völler arra, hogy betöltse a Chelsea-be távozó André Schürrle helyét. A Bayer Leverkusen sportigazgatója ugyanis megállapodott a Hamburggal Szon Hjong Min átigazolásáról. A dél-koreai támadó tízmillió euró ellenében költözik a kikötővárosból a Ruhr-vidékre.

A HSV húszéves támadóját már azóta kinézte magának az egykori német válogatott csatár, hogy José Mourinho visszatérve régi-új csapatához, elkezdte Londonba csábítani Schürrlét. Mivel Szalai Ádám egykori csapattársának áráról a héten megállapodott a Chelsea és a Leverkusen, így cselekednie kellett Völlernek ahhoz, hogy ne maradjon egy pillanatnyira se betöltetlen a bal oldali támadó helye.

Ez pedig az üzlet megkötésével megtörtént, amelynek mindkét fél örömmel adott hangot. „Szon Hjong Min személyében egy elkötelezett játékost igazoltunk, aki fiatalsága ellenére is a HSV egyik legjobbja volt” – kezdte Wolfgang Holzhauser, a Bayer Leverkusen igazgatója hivatalos közleményét. „Szon megfelel a követelményeknek, azaz fiatal, mégis érett profi, aki a nemzetközi mezőnyben is megállja a helyét. Boldogok vagyunk, hogy úgy döntött, hogy a Bayer Leverkusen az a klub, ahol el tudja érni saját céljait.

Rudi Völler valamivel konkrétabban fogalmazott: „Szon Hjong Min pontosan az a fajta játékos, mint amilyet kerestünk. Gyors, agilis, erős technikailag, és remekül fejezi be az akciókat. Szon nagyszerű segítség lesz a Bundesligában, a Német Kupában és a Bajnokok Ligájában.

Maga a játékos ez utóbbi sorozat kedvéért igazolt a piros-feketékhez: „A Bajnokok Ligájában játszani: ez vonzott a csapathoz. Valamint az is, hogy előttem már sokaknak sikerült még fokkal jobb játékossá lennie a Leverkusennál, mint előtte, hogy csak Schürrlét említsem.

Szerintem nagyon fontos, hogy tovább tudjak fejlődni; elég, ha csak a jövő évi világbajnokságra gondolok. Köszönöm szépen a Hamburgnak és a szurkolóknak a támogatást, mindörökké a szívemben fognak élni!