Magyar foci

Az Egri FC új tulajdonosa az NB III-at célozza meg

Immár nem övezi titoktartás az NB I-ből már biztosan kieső Egri Futball Club Kft. új tulajdonosának személyét.

Az illetőt Kósa Sándornak hívják, üzletember, és Nagykovácsi település képviselő testületének tagja - írja a heol.hu. Kósa csütörtök délután közölte elképzeléseit a klub jövőjére vonatkozóan, amelyek az NB III-as szereplést célozzák meg.

"Átvettem az angol John Marshall 75 százalékos tulajdonát. Május 24-től Kocsis Zoltán már nincs funkcióban, a klub ügyvezetését is ellátom. Sajnos az NB II-es licenc a szigorú szabályok miatt több okból nem sikerült, így a célunk nem lehet más, mint az NB III-ban elindulva egy év alatt feljussunk a profik táborába, az NB II-be. Eldőlt, hogy a Mészáros Ferenc, Vas László edző páros közös megegyezéssel távozik Egerből. A csapat új vezetőedzője Vojtekovszki Csaba. Az utánpótlásért továbbra is Horváth Tamás felel. Klubmenedzserként számítok Tóth Dénes munkájára, aki nagyon sokat segített az elmúlt napokban. Az önkormányzattal normális korrekt kapcsolatra törekszem. A klub anyagi és jogi átvilágítása folyamatban van, mindenkivel törekszünk a megállapodásra. Folytatni szeretnénk a világítás kiépítését, mivel ez feltétele lehet a további stadion fejlesztéseknek. Szégyen, hogy a jelenlegi állapotba jutott az egri labdarúgás, de most már tekintsünk előre" - idézi az agriasport.hu az új tulajdonost.

"Két hete érkeztem. Megszerettem Egert, úgy éreztem segíteni kell. Tóth Dénes szívén viselte a klub sorsát, sokat dolgoztunk a megoldásért. Sok ember életéről van szó focisták, hozzátartozók, klubban dolgozók. Tisztában vagyok vele, hogy jelenleg ez nem tűnik jó üzletnek. Inkább presztízskérdés napjainkban. De idővel akár jó is lehet. Cél egy éven belül az NB II, majd később jöhet az NB I. A foci az üzlet, a tulajdonos pénzt szeretne kivenni" - mondta céljairól.

"Kósa Sándor vagyok 46 éves, Nagykovácsiban élek. Magyarországon és az Egyesült Államokban vannak vállalkozásaim. A klubot, mint magánszemély tulajdonlom. A játékosok elmaradt bérét szeretnénk rendezni, egyénileg újra tárgyalunk a jelenlegi szerződésekről. A cél bajnokesélyes csapat építése a megerősödő NB III-ban. Határozottan kijelentem, hogy az utánpótlás továbbra is marad a klub kötelékében. Szó sem lehet semmilyen kiszervezésről. Szeretnénk a szurkolókat visszahozni a csapat mellé, nélkülük nem lehet jó foci Egerben. Minden információt megkapnak a szurkolók. Lássák, mi folyik a csapatban."

A klubbal kapcsolatos dolgokról pénteken 16 órától a stadionban sajtótájékoztatót tart Kósa Sándor tulajdonos, aki zárásként hozzátette: "Elsősorban nem a pénzről szól a mostani történet. Inkább a segítségnyújtásról, a hitről, a kitartásról. Az emberi tőke a legfontosabb a labdarúgásban. Az átvilágítás és a tartozások, szerződések felülvizsgálata az elkövetkező napok legfontosabb feladata. Szeretnénk mindenkivel megállapodni. Ha azt akarjuk, hogy ősszel NB III-as meccsek legyenek Egerben törekedni kell mindkét félnek a megállapodásra. Szombaton Vácon fogadjuk a Győrt, sajnos nem sikerült ezen változtatni."