Átigazolás

Neymar a Barcelonának mondott igent - hivatalos

A Santos hivatalosan közölte, hogy fiatal csatára, Neymar a Barcelona játékosa lesz.

Amint arról a hatharom.com beszámolt, a Santos korábban bejelentette, hogy két hivatalos ajánlatot kapott Neymarért, amelyek közül a játékos választhatta ki a neki megfelelőt. Nos, a csatár a Barcelonára szavazott (nem hivatalosan a Real Madrid ellenében).

A klub beszámolója szerint a következő napok feladata az átigazolás véglegesítése, Neymar twitteroldalán már arról írt, hogy hétfőn aláírja ötéves szerződését a katalánokkal, amit a Barcelona honlapja is megerősített..

A Santos kiemelte, hogy 2010 óta ajánlatok tömkelegét utasította el a csatárért, szembemenve a trenddel, amely alapján a brazil együttesek rendre a lehető leghamarabb eladták tehetségeiket. Mostanra azonban nem tudtak versenyezni a külföldi megkeresésekkel, így elfogadták, hogy tárgyalniuk kell játékosuk sorsáról. Hivatalos átigazolási díjat a szokásoknak megfelelően egyik fél sem közölt, a spanyol és a brazil sajtó 28 és 35 millió euró közé becsüli az összeget.

Neymar háromszor megnyerte klubjával a Paulista állami bajnokságot, 2011-ben pedig a Libertadores Kupát. Ebben az évben a Barcelona mögött másodikak lettek a klubvilágbajnokságon, a 2012-es olimpián pedig szintén ezüstérmet szerzett a brazil válogatottal. A felnőtt nemzeti csapatban 32-szer lépett pályára.