Bajnokok Ligája

Jupp Heynckes a visszavonulását tervezi

  • VNA

A Bayern München trénere a Barcelona elleni szerdai Bajnokok Ligája siker után beszélt először az edzői karrier lehetséges befejezéséről.

A Barcelona elleni 7-0-s összesítéssel kivívott Bajnokok Ligája továbbjutás után először beszélt a nagy nyilvánosság előtt is lehetséges visszavonulásáról Jupp Heynckes. "Május nyolcadikán már 68 esztendős leszek, most pedig már lassan ötven éve vagyok a labdarúgásban játékosként vagy pedig edzőként. Eljön a nap mindenki életében, amikor azt gondolja, hogy vége van a dolgoknak" - nyilatkozta közvetlenül a szerdai esti barcelonai 3-0-s siker után a Bayern München trénere.

A német kirakatcsapat edzőjét (mivel a bajor klub már korábban megállapodott arról, hogy a nyártól Josep Guardiola váltja) hetek óta faggatják a lehetséges jövőjével kapcsolatban az újságírók, de eddig sohasem fogalmazott meg hasonlóan egyértelmű mondatokat tervei kapcsán. Egyes spekulációk így már arról szóltak, hogy Heynckes esetleg visszatérhet korábbi sikerei színhelyére, így az általa 1998-ban BL-sikerre vezetett Real Madridnál, vagy a csapat által most fölényesen legyőzött Barcelonánál is szóba került a neve.

Jupp Heynckes számára a lehető legjobb búcsú alkalom jöhet el hamarosan, hiszen az idei évben csodásan szereplő csapata már réges-régen megnyerte a Bundesligát, ott van a május 25-ei londoni Bajnokok Ligája döntőben és a június elsején a Stuttgart ellen sorra kerülő Német Kupa fináléban is, így adott esetben triplázással teheti fel a koronát káprázatos edzői karrierjére.