Átigazolás

Megerősítette Mario Götze távozását a Dortmund - hivatalos

A Borussia Dortmund megerősítette, hogy Mario Götze a Bayern Münchenhez fog igazolni a nyár folyamán.

Facebook-oldalán adott ki közleményt a sárga-fekete együttes, amelyben megerősítette az éjszaka folyamán megjelent sajtóhíreket, amelyek szerint Mario Götze 2013 nyarától a Bayern München játékosa lesz. A klub beszámolt arról, hogy a játékos és menedzsere néhány nappal ezelőtt jelezték, szeretnék kihasználni a Götze szerződésében szereplő záradékot, amely alapján bármelyik csapat viheti őt, ha kifizeti a kivásárlási árát. A korábbi információk szerint ez a záradék 37 millió euróról szól.

Mario Götze a Borussia Dortmund játékosaként 2013-ban.

"Természetesen elmondhatatlanul csalódottak vagyunk, de ki szeretnénk emelni, hogy Mario és a segítői is a szerződéssel tökéletes összhangban jártak el" - nyilatkozta Hans-Joachim Watzke, a Dortmund ügyvezető igazgatója.

A közlemény hangsúlyozza, hogy jelenleg a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája elődöntőre szeretnének koncentrálni, amelynek első mérkőzését szerdán játsszák hazai pályán. Ezért Jürgen Klopp vezetőedző és Michael Zorc sportigazgató is a szurkolók megértését és támogatását kérte a csapat és Mario Götze irányába is.

Végül a bejelentésben megjegyezték a sárga-feketék, hogy a Bayern München részéről hivatalosan senki nem kereste még meg őket.