Bundesliga

Most csak egyet kapott a Hamburg, de ez is vereséget eredményezett

Nem túl eseménydús mérkőzésen legyőzte a Hamburgot idegenben a Freiburg a Bundesliga 28. fordulójában.

A múlt heti, Bayern elleni 9-2-es vereség után valószínű volt, hogy nem akar még egy ilyen pofonba belefutni a Hamburg, de azért támadásban jóval többet várhattunk volna egy csapattól, amely nem is titkoltan nemzetközi szereplést érő helyre pályázott a szezon előtt-közben. A Freiburg sem parádézott, így kifejezetten eseménytelen első félidőt játszottak a csapatok. Rosenthal a vendégek részéről fejjel eltalálta az elején a felső lécet, de ezen kívül nem sok minden történt.

Rafael van der Vaart a Bayern München-Hamburg mérkőzésen a Bundesligában 2013-ban.

A második játékrészben van der Vaart már lövésre késztette Baumannt, de Szon lövése az 52. percben már sokkal veszélyesebb volt, de nem találta el a kaput középről. A 68. percben ellenben pontos volt a freiburgi Schmid, aki Mujdza jobbról jövő labdáját lőtte be. (0-1)

A gól az addig is gyengén játszó Hamburgot teljesen megzavarta, hosszú perceken át nem tudták összeszedni magukat a hazaiak. Westermann majdnem rúgatott még egyet Rosenthallal, de az ő ziccerénél Adler óriásit védett. A hajrában aztán Baumannak egy átlövést és egy újabb Szon-lövést már védenie kellett, és az északiak lendületesebb támadásokat tudtak vezetni. Nem sikerült azonban egyenlíteniük, így sorozatban harmadszor kaptak ki.

Bundesliga
28. forduló
Hamburg-Freiburg 0-1 (0-0)
gólszerző: Schmid (68.)