Női kézilabda BL

Herr és az első sor hozták a Randers elleni "edzőmeccset"

Százszázalékos eredménysorral fejezte be a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjét, miután a 2. csoport utolsó fordulójában legyőzte a dán Randers együttesét.

A biztos csoportelső győriek vezetőedzője, Ambros Martín nem a legerősebb összeállításában küldte pályára csapatát a biztos csoportutolsó ellen. Ennek meg is volt a látszatja az első percekben, a dánok kezdtek jobban. Ezt látva a spanyol szakember a kapus Herr Orsolya kivételével inkább a posztjaikon elsőként számításba vett játékosokat cserélte be, és Görbicz Anitáék gyorsan meg is fordították a meccs menetét. Összeállt a védekezés, a fal mögött Herr remekelt, és támadásban is lépésről lépésre egyre jobb lett a magyar csapat. Ennek köszönhetően félidőre már három gól volt a mieink előnye. (15-12)

Eduarda Amorim ünnepli gólját a Győr-Larvik mérkőzésen a női kézilabda Bajnokok Ligájában 2013-ban.

A szünet után néhány gyors találatot követően (16-14) hosszabb időre "befagyott" az eredmény. Görbicz hétméterese törte meg a gólcsendet, ezután újra hatékonyabbá vált támadásban is a Győr. A szerzett labdák után indításokból voltak eredményesek a mieink, akik felállt fal ellen sem remegtek meg. A meccs érzelmi csúcspontját talán Görbicz Anita saját kilenceséről lőtt gólja hozta el, amikor a Randers hét mezőnyjátékossal próbálkozott, Fahlberg kapus pedig nem ért vissza egy elrontott helyzet után a helyére. (27-20)

A hajrában tehát már nem volt kérdéses a győzelem, legfeljebb a különbség. Végül nyolc góllal győztek a kisalföldiek, akik klubcsúcsot jelentő tizenkettedik mérkőzésüket nyerték meg sorozatban a Bajnokok Ligájában. Hogy ki ellen kellene a tizenharmadikat, az vasárnap dől el, amikor a Krim Ljubljana és a Valcea megmérkőznek a 2. csoport első helyéért.

Női kézilabda Bajnokok Ligája
középdöntő, 1. csoport, 6. (utolsó) forduló
Győri Audi ETO KC-Randers HK (dán) 32-24 (15-12)
Magvassy Mihály Sportcsarnok, Győr, vezették: Branka Maric, Zorica Masic (szerbek)
 
Győr: Herr, Lunde (kapusok), Amorim, Görbicz, Hornyák D., Korsós, Kovacsics, Lekic, Löke, Orbán, Radicevic, Rédei-Soós, Sirián, Szepesi, Tervel
vezetőedző: Ambros Martín
 
Randers: Aagaard, Fahlberg (kapusok), Agren, G. Andersen, K. Andersen, Bugge, Dalby, Dembele, Hansen, Jacobsen, Johansen, Kyndbol, Thomsen
vezetőedző: Jan Leslie